Hlavní navigace

ChatGPT získává podporu pro desítku plug-inů

27. 3. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Populární chatovací nástroj využívající umělou inteligenci ChatGPT získává podporu pro desítku plug-inů.

Zásuvné moduly umožní společnostem nabízet procesor přirozeného jazyka založený na umělé inteligenci ve svých produktech, který uživatelům umožní klást podrobné otázky a získávat odpovědi podobné lidským.

Je pro vás u AI projektů zásadní rychlá návratnost investic?

První pluginy již vytvořily společnosti Expedia, FiscalNote, Instacart, KAYAK, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram a Zapier, uvedla společnost OpenAI.

„Postupně zavádíme pluginy v ChatGPT, abychom mohli studovat jejich reálné využití, dopad a problémy s bezpečností a sladěním – to vše musíme správně nastavit, abychom dosáhli našeho poslání,“ uvedla OpenAI se sídlem v San Francisku v příspěvku na blogu.

Zásuvné moduly OpenAI jsou nástroje určené speciálně pro jazykové modely, které pomáhají ChatGPT přistupovat k aktuálním informacím, provádět výpočty nebo využívat služby třetích stran.

Zásuvné moduly poprvé umožňují ChatGPT Plus přistupovat k živým webovým datům oproti informacím, na kterých byl velký jazykový model již natrénován.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Uživatelé mohou kliknout a nahrát libovolný počet aktuálně nabízených zásuvných modulů. Například uživatelé služby Instacart pro rozvoz potravin si mohou nahrát pluginy ChatGPT a začít používat procesor přirozeného jazyka a ptát se ho na takové věci, jako jsou doporučení restaurací, recepty, ingredience na jídlo a celkový počet kalorií daného jídla.

Příkladem může být otázka: „Hledám veganské jídlo v Praze na tento víkend. Můžete mi nabídnout skvělý návrh restaurace na sobotu a také jednoduchý recept na jídlo na neděli (pouze ingredience)? Vypočítejte prosím kalorie pro tento recept pomocí nástroje WolframAlpha.“

„Uživatelé se na pluginy ptají od chvíle, kdy jsme spustili ChatGPT (a mnoho vývojářů experimentuje s podobnými nápady), protože odemykají širokou škálu možných případů použití,“ uvedla společnost OpenAI.

Vývojář generativní umělé inteligence uvedl, že plánuje postupně zavádět přístup ve větším měřítku, jakmile se dozví více informací od vývojářů zásuvných modulů, uživatelů ChatGPT a po skončení úvodního období.

ICTrocenka

Deset obskurních funkcí Windows, které vás ohromí Přečtěte si také:

Deset obskurních funkcí Windows, které vás ohromí

Analytik Gartneru Arun Chandrasekaran uvedl, že jedním z problémů aplikací, jako je ChatGPT, a jejich základních modelů AI (např. GPT-4) je jejich statická povaha; ta vzniká v důsledku rozdílu mezi termíny uzávěrek pro školení ve firmách a skutečnými daty vydání modelů aplikací.

„Prostřednictvím ekosystému zásuvných modulů by nyní ChatGPT mohla zpracovávat více informací v reálném čase ze souboru kurátorských zdrojů,“ řekl Chandrasekaran. „Oznamují se jak pluginy první strany, které umožňují ChatGPT připojit se k internetovým zdrojům pro poskytování aktuálnějších informací, tak i ke zdrojům třetích stran, jako jsou Expedia, OpenTable. Na druhou stranu se tím také zvětšuje plocha pro útoky a potenciálně více domén latence v architektuře.“

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?