Hlavní navigace

Chcete rychlejší, chytřejší a lepší Google Chrome? - 3. díl

24. 2. 2013

Sdílet

 Autor: © Beboy - Fotolia.com
V experimentování budeme pokračovat i ve třetím díle - podíváme se na ladění výkonu prostřednictvím menu "flags".

1. díl - Úvod, výkonná rozšíření

2. díl - Experimentujeme na vlastní riziko

 

Otáčíme vypínači

Menu „flags“, tedy vlajky, se skládá z dlouhého seznamu experimentálních možností, z nichž jenom pár se zaměřuje na výkon. Do této skupiny patří následujících sedm možností.

1. Přepsat seznam softwarového vykreslování Mac, Windows, Linux, Chrome OS: Tato funkce přepíše seznam softwarového vykreslování integrovaný v chromu a aktivuje akceleraci grafické karty na nepodporovaných systémových konfiguracích. Pokud máte nainstalovány experimentální ovladače grafiky, aktivace této „vlajky“ pravděpodobně zkrátí dobu načítání her a videa.

2. Kompozice pomocí grafické karty na všech stránkách Mac, Windows, Linux: Tato možnost urychlí kompozici pomocí grafické karty na všech webových stránkách, tedy nejen na těch, které obsahují urychlované vrstvy. Aktivace této funkce vám pravděpodobně přinese mírné zvýšení rychlosti.

3. Postupné skládání Mac, Windows, Linux, Chrome OS: Postupné skládání spustí na vícejádrových systémech sekundární vlákno určené pro skládání webových stránek. Aktivace této funkce může ve výsledku znamenat plynulejší rolování stránkami i v případě, že je hlavní vlákno zaneprázdněno zpracováváním jiných záležitostí.

4. Deaktivovat akcelerované prvky canvas 2D Mac, Windows, Linux, Chrome OS: Aktivace této funkce deaktivuje vykreslování prvků canvas 2D pomocí hardwarové grafické akcelerace a místo toho použije softwarové vykreslování.

5. Deaktivovat akcelerované animace CSSMac, Windows, Linux, Chrome OS: Pokud je aktivní skládání v samostatném vlákně, budou se akcelerované CSS animace spouštět ve vlákně skládání. Při použití akcelerovaných animací CSS však může dojít ke zvýšení výkonu i bez vlákna kompozitoru.

6. Filtry SVG s hardwarovou grafickou akceleracíMac, Windows, Linux, Chrome OS: Tato možnost přiměje vaši grafiku, aby akcelerovala vykreslování škálovatelných filtrů vektorové grafiky, což by mohlo zrychlit načítání procesů na těch webových stránkách, které využívají spousty funkcí Drop Shadow či jiných vizuálních efektů.

7. Zakázat funkci GPU VSync Mac, Windows, Linux, Chrome OS: Jestliže jste hráčem PC her, asi už jste slyšeli o vertikální synchronizaci čili VSync. Deaktivace VSync vypne synchronizaci s vertikální obnovovací frekvencí obrazovky. Jestliže má váš monitor obnovovací frekvenci například 60 Hz, deaktivace VSync umožní grafice tehdy, když je to možné, poskytovat výstup na frekvenci vyšší než 60 Hz (respektive 60 snímků za sekundu).

soutez_casestudy

 

Pokračování příště

Byl pro vás článek přínosný?