Hlavní navigace

Chcete ve firmě rychle nasadit GenAI? Pomoci může akcelerační program

1. 12. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Program zaměřený na urychlení zavádění generativní umělé inteligence ve firmách spustil Eviden (vyčleněný z původního Atosu). Podílejí se i čeští experti.

Nový program Generative AI Acceleration Program podle tvůrců pomáhá zkoumat možnosti generativní umělé inteligence, rozšiřovat její uplatnění a s naprostou důvěrou využívat její potenciál v podnikovém prostředí.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Podnikům a organizacím umožní využívat komplexní poradenské služby odborníků Evidenu na data a umělou inteligenci, kteří jim na míru podle specifických potřeb a požadavků pomohou sestavit ucelené řešení umělé inteligence, včetně aplikací, orchestrace dat, tvorby modelů, infrastruktury a zabezpečení.

Program je postavený na řadě už realizovaných projektů generativní umělé inteligence a staví na partnerství s největšími poskytovateli cloudových služeb, nezávislými dodavateli softwaru (AI) a dodavateli vysoce výkonných výpočetních systémů, jako jsou Nvidia, Intel či Graphcore.

Umělá inteligence nabírá na obrátkách i ve firemním prostředí Přečtěte si také:

Umělá inteligence nabírá na obrátkách i ve firemním prostředí

Akcelerační program dokáže podporovat podniky ve všech fázích procesu návrhu, budování a provozu. 

Zahrnuje vše od strategických workshopů pro stanovení priorit využití a plánování přes provázení návrhem bezpečné architektury po škálovatelné ostré nasazení a provoz.

Nástroje pro vytváření vlastních genAI aplikací představil SAP Přečtěte si také:

Nástroje pro vytváření vlastních genAI aplikací představil SAP

Program poskytne zákazníkům především modulární sadu tzv. akcelerátorů – předpřipravených návrhů integrovaných řešení dodávaných v podobě kombinace poradenských služeb, nástrojů generativní umělé inteligence, softwaru a hardwaru. Jde podle provozovatele o tyto následující sady:

·        Oborově zaměřené akcelerátory nabízí knihovnu předpřipravených osvědčených případů použití a šablon pro rychlou implementaci. Uživatelé mohou využívat asistenci Gen AI při podpoře zákazníků, profilování klientů, správě znalostí a řízení zákaznických kampaní.

·        Akcelerátory pro budování AI poskytují pokročilá řešení pro vývoj a provoz strojového učení, která integrují Gen AI do konkrétních produktů a podnikových procesů. Podniky mohou využívat automatizované generování kódu, vytváření testovacích skriptů a precizní ladění modelů a zajistit transparentnost a etické užívání velkých jazykových modelů (LLM).

·        Akcelerátory pro modely poskytují poradenství a vývoj v tzv. hyperscale cloudových prostředích (AWS, Azure, Google) a na hlavních datových platformách (Databricks, SnowFlake aj.). Uživatelé mohou své aplikace generativní umělé inteligence s precizně vyladěnými, na míru vytvořenými modely rozšiřovat do podoby robustních řešení podnikové třídy a dále je obchodně, či průmyslově využívat.

·        Akcelerátory výkonu poskytují podle potřeby dedikovanou infrastrukturu s nízkou latencí, a to jak lokálně, či formou služby – od superpočítačů pro umělou inteligenci enterprise servery v edge prostředích.

·        Akcelerátory pro bezpečnost poskytují komplexní bezpečnostní poradenství, integraci a provoz, přičemž využívá zejména externě spravované bezpečnostní řešení AIsaac Cyber Mesh, které je založené na generativní umělé inteligenci.

CS24

Tuzemští odborníci Evidenu pak do programu přispívají především dvěma řešeními – nástrojem AI Log Monitoring, který využívá umělou inteligenci k rychlému odhalování problémů v protokolech a navrhování řešení, a AI Docs Consultant, jenž využívá AI k efektivní práci s dokumentací.

Toto řešení dokáže například na základě zadaných otázek získávat relevantní informace z rozsáhlých sad dokumentů a urychluje tak proces vyhledávání informací.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?