Hlavní navigace

Čím ochránit nový počítač před zavirováním?

30. 12. 2020

Sdílet

Ilustrační snímek Autor: Depositphotos
Našli jste pod stromečkem nový počítač se systémem Windows? Pokud ano, měli byste si v první řadě zkontrolovat, zda je dobře zabezpečený před zavirováním. Přinášíme pár tipů na antivirové nástroje.

V případě, že máte v počítači operační systém Windows 10, chrání vás před vizy už nainstalovaný Windows Defender. Existují však další bezpečnostní alternativy, poskytující bohatší paletu funkcí. Pojďme si některé projít.

Mezi ty nejpopulárnější patří:

AVG AntiVirus FREE

AVG AntiVirus FREE je  součástí balíčku AVG Protection FREE, jednoduchého anti-malware balíčku, který vás ochrání bez omezení na všech vašich zařízeních včetně Windows nebo Mac PC a mobilních telefonů a tabletů s Androidem.

Aplikace obsahuje řadu zabezpečovacích prvků, které jsou zpravidla k dispozici pouze u placených produktů. Umí zároveň více, než jen vyhledávat viry v počítači a likvidovat je. Funkce „AVG Do Not Track“ (k dispozici, je-li nainstalován panel nástrojů AVG Security Toolbar) umožňuje kontrolovat, které webové stránky mohou shromažďovat a využívat vaše data. 

Avast Free Antivirus 2020

Populární antivir je určený pro domácí a nekomerční použití. Pokud potřebujete program pro komerční využití, vyberte si zde

Bezplatná verze uživatele chrání před viry, malwarem, ransomwarem, spywarem, rootkity a phishingovými útoky. Technologie behaviorální analýzy monitoruje podezřelé chování softwaru běžícího na počítači a v reálném čase dokáže odhalit neznámé vzorky ransomware. V případě podezřelého chování testovaného kódu hrozbu izoluje ve virové truhle.

Služba CyberCapture dále izoluje neznámé soubory, analyzuje je v cloudu a brání jejich škodlivému chování. Avast Free Antivirus nabízí také celkový test, který prověří komplexně všechny potenciální hrozby. 

Detailní popis najdete na Stahuj.cz.

CS24

Další antivirové programy, které můžete vyzkoušet:

Ke většině uvedených programů jsou k dispozici i placené varianty se širším rozsahem ochrany a doplňkovými funkcemi. Z placených produktů můžeme jmenovat také například ESET NOD32 Antivirus či komplexnější ESET Internet Security.

Byl pro vás článek přínosný?