Hlavní navigace

Cloud (III) – Integrovaný znamená mnohem užitečnější

26. 7. 2013

Sdílet

 Autor: © vladgrin - Fotolia.com
Cloudové služby mohou být významným přínosem i pro business. Dnes už opravdu není problém najít vhodný systém na pokrytí potřeb téměř v jakékoli oblasti.

Dílčí specializované systémy mají sice obrovskou výhodu v propracovanosti své agendy, ale jejich uživatelé narážejí shodně na stejný problém: systémy nejsou integrované. Je to jako kdybyste měli sportovní tým plný hvězd, individualit, které spolu neumějí spolupracovat. Proto je třeba udělat ještě jeden krok.

Není nic výjimečného, že ve firmách chtě nechtě vznikají stejné seznamy na více místech – kontakty v emailu, v CRM systému (podpora řízení vztahů, obchodu a marketingu) a v účetnictví. Každá změna se musí upravit a aktualizovat na všech místech. Stejné je to se seznamy a databázemi zákazníků, zaměstnanců, produktů nebo událostí. Spousta zbytečné práce. Nezbývá, než naučit systémy spolu smysluplně komunikovat…

Integrace šetří čas i peníze
V plně integrovaných systémech se žádné zbytečnosti nedějí. Stačí se přihlásit jednou a přihlásíte se zároveň do všech dílčích systémů. Stačí si pamatovat jedno heslo. Díky tomu, že systému spolu komunikují, nemusíte přepisovat stále stejné údaje na několik různých míst. Stejně tak je mnohem jednodušší a rychlejší i úprava již uloženého záznamu. Opět stačí provést změnu na jediném místě a systém sám zaručí, že se změna provede všude, kde je to potřeba. Přitom neztrácíte výhodu specializace původních systémů, mezi kterými se pohybujete naprosto přirozeně.

Jedním z příkladů komplexně pojatého integrovaného systému, který je navíc plně v cloudu, je systém iT Highway společnosti Ness Technologies. V uvedené kombinaci (komplexní, integrovaný, v cloudu) je dokonce jediný na trhu. Tento systém byl vyvinut přímo pro podporu řízení malých a středních firem – žádné zbytečné složitosti, ale efektivní a jednoduché nástroje a funkce, vedoucí rychle k cíli. Ale hlavně – cenově je pro firmy dostupný. To je koneckonců jeden z principiálních znaků dobrého cloudového systému…

Co nám integrovaný systém nabízí?
Dashboard/Reporty – centrální informační panel a rozcestník systému iT Highway
Komunikace – elektronická pošta, chat, audio i videokonference
Kalendáře a plánování – budete vždy synchronizovaní se svým týmem
Editace dokumentů – vytváření a sdílení dokumentů, tabulek, prezentací, kreseb
Úložiště souborů – sdílení s kolegy, partnery i zákazníky + výkonné vyhledávání Google
Weby & Intranety – internetové stránky i týmové intranety snadno a rychle
Schvalovací procesy – významně snížíte a zrychlíte firemní administrativu
CRM – Řízení vztahů se zákazníky
ERP – Ekonomika – Nákup a prodej, Účetnictví & Peníze, Zboží, Sklady, Majetek a leasing, Personalistika a mzdy
E-shop – vlastní e-shop, napojený na ostatní moduly ERP

Flexibilita, dostupnost, bezpečnost
Měsíční placení – jen za opravdu využité služby systému – má ještě jednu obrovskou výhodu. Můžete velmi flexibilně měnit počet uživatelů. To je velká výhoda pro sezónní výkyvy nebo pro firmy, které výrazně rostou. Když je potřeba, není nic jednoduššího než spolu se snižováním počtu zaměstnanců odhlašovat i počty uživatelů. To při řešení na umístěném na vlastních serverech společnosti nejde. Tam hned na začátku zaplatíte za licence a následné snížení počtu uživatelů už jej vaše riziko.

Díky umístění v cloudu jsou data přístupná odkudkoli se stejným komfortem. Je jedno, zda pracujete z firmy, z domova, dovolené, zda jste externista či interní zaměstnanec. Výpočetní výkon je převeden na silné servery v datovém centru. Nároky na váš počítač jsou tedy minimální.

Přístup k vašim cloudovým systémům je kromě obligátního jména a hesla chráněn i plovoucím kódem z klíčenky, tedy stejným způsobem, jako třeba vaše internetové bankovnictví… Věřte tedy cloudu, odvděčí se vám.

(videoukázka)

Martin Kunz, Ness Technologies

Chcete se dozvědět více o řešení, které zvýší produktivitu ve vaší firmě? Nepotřebujete armádu železa a softwaru. Využijte cestu, kde platíte jen za skutečně využívané služby a dělejte jen to, v čem jste dobří a jedineční. Využijte služeb iT Highway!

Byl pro vás článek přínosný?