Hlavní navigace

Co je dobré vědět, když stahujete videa z YouTube – 1.díl

8. 10. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Záhy zjistíte, že tato problematika není až tak jednoznačná, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Ano, je to tak. Stahování videí ze služby YouTube je velmi snadné, ale legální stahování z tohoto portálu, to je trochu jiné kafe. Vzhledem k tomu, že žádný zákon, který by přesně říkal, že nesmíte bez poplatku z YouTube stahovat žádná videa, neexistuje, nezbývá, než se řídit samotnými pravidly portálu YouTube. A dodejme, že tato pravidla jsou velmi jasná.

Ještě předtím, než se tedy pustíte do stahování videí z portálu YouTube, přečtěte si následující čtyři pravidla, o nichž byste měli v každém případě vědět.

Existuje pouze jeden stoprocentně legální způsob stahování videí z portálu YouTube

Pokud chcete stahovat videa z portálu YouTube ve víře, že tuto činnost provádíte legálně, pak tak můžete činit pouze pouze jedním způsobem, a to tak, že se zaregistrujete a že si zaplatíte přístup ke službě YouTube Red.

Tato služba ovšem nabízí i celou řadu dalších výhod, například videa bez reklam, přístup k k seriálům a filmům vlastní výroby, streaming hudby. To vše za 10 USD měsíčně včetně již zmiňované možnosti uložení libovolného videa z portálu YouTube do počítače a jejího pozdějšího spuštění offline.

I když i u tohoto offline prohlížení videí je několik omezení. Například je možné stahovat videa z portálu YouTube pouze prostřednictvím aplikace YouTube určené pro operační systémy Android a iOS. Z portálu YouTube tedy nelze stahovat videa ani do počítače PC, ani do počítačů Mac.

Videa z YouTube uložená na vašem zařízení se pak po 30 dnech odstraní a některá videa už ani nepůjde stáhnout znovu – konkrétní rozhodnutí záleží na autorech videa, kteří je na YouTube umístili. Po vypršení předplatného služby Red skončí i možnost přehrát videa stažená z YouTube a uložená na vašem zařízení.

Videa „offline“ uložená prostřednictvím služby YouTube Red lze typicky prohlížet po dobu 30 dnív

soutez_casestudy

Jak je vidět, při používání služby YouTube Red se musíte při používání videí smířit s celou řadou omezení – na druhou stranu alespoň můžete mít dobrý pocit z toho, že používám videí v rámci této služby nijak neporušujete zákon.

Pokračování.

Byl pro vás článek přínosný?