Hlavní navigace

Čtyři funkce z Laboratoře Gmailu, které dozajista oceníte - 2.díl

11. 1. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Služba Gmail obsahuje celou řadu funkcí pro efektivní práci s elektronickou poštou. A to jste ještě nepoznali tato skvělá rozšíření z Laboratoře Gmailu!

Předcházející díl

 

I když je Gmail velmi mocnou službou, může být práce s ním ještě produktivnější a efektivnější s rozšířeními z Laboratoře Gmailu.

Přehrávač Google Voice v poště

Službu Google Voice můžete používat pro všechny telefonní vzkazy a texty stejně jako Gmail. Tak proč je rovnou nedoručit přímo do poštovní schránky Gmailu?

Když tuto funkci povolíte, pak v okamžiku, kdy dostanete v Gmailu oznámení o tom, že máte hlasovou zprávu, pak si ji můžete přehrát přímo ve zprávě a není třeba kvůli tomu otevírat další okno prohlížeče. Zpráva poté bude označena jako přečtená, takže si ji nebudete muset znovu přehrávat později, až budete na svém telefonu kontrolovat hlasovou schránku Google Voice.

Vrátit zpět odeslání

Je jedno, jestli se jedná o prostou jízlivou či jedovatou poznámku nebo o peprnou odpověď, ale určitě jsme všichni zažili ten pocit trapné lítosti či provinění poté, co jsme odeslali e-mail, o němž jsme si nebyli jisti, zda jsme jeho odesláním nezpůsobili více škody než užitku. Pokud obtížně zvládáte v takových situacích emoce, pak se vám bude hodit funkce Vrátit zpět odeslání, která vám ušetří nutnost případného řešení ožehavých důsledků příliš unáhleného jednání.

Po povolení funkce Vrátit zpět odeslání si nezapomeňte nastavit dobu pro stornování odeslání

Tato funkce pozdrží odeslání vašich e-mailových zpráv o 5, 10, 20 nebo 30 sekund – dá vám tedy čas navíc, během něhož můžete stisknout tlačítko Zpět a rozmyslet si odeslání příslušné e-mailové zprávy. Nezapomeňte si však po povolení této funkce nastavit dobu pro stornování odeslání.

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?