Hlavní navigace

Čtyři králové fotografie

Sdílet

26. června 2007 byly v sídle společnosti Olympus vyhlášeny výsledky soutěže Král fotografie 2007, určené žákům 7.-9. třídy základních škol a jim odpovídajícím ročníkům víceletých gymnázií.

„Člověk může dělat v životě všechno možné, ale nejúspěšnější bude v činnosti, pro kterou má talent. Proč se tedy nepokusit vyzkoušet různé oblasti fotografie a nezjistit si, kde budu mít největší úspěch?“ O tom právě je projekt pro nastupující mladé fotografy, který pomáhá fotografický talent probudit. Pořadatelem je FotoAparát.cz, ZŠ Odolena Voda a společnost Olympus C&S. Záštitu převzala Asociace profesionálních fotografů ČR. Dalšími partnery jsou Epson, Zoner, Fomei, Centrum FotoŠkoda, FotoVideo a PC WORLD.


Zájem o soutěž byl veliký - bylo vloženo 677 fotografií, zapojilo se 107 základních škol z celé České republiky. Korunovace králů fotografie, spojená se slavnostním předávání cen proběhla za přítomnosti fotografky Sáry Saudkové, předsedy Asociace profesionálních fotografů Stanislava Pokorného, fotografa Rudolfa Junga, fotografa Milana Blšťáka a ostatních čestných hostů, odborné komise a zástupců sponzorů.

Fotografie žáků byly hodnoceny ve čtyřech kategoriích. Každá kategorie má vítěze zvoleného fotografickou veřejností a odbornou komisí. Vítězné fotografie v jednotlivých kategoriích i další fotografie najdete na adrese http://www.kralfotografie.cz. Vítěz každé kategorie je korunován a získává následující tituly:

Mezi vítězi najdete studenty z celé České republiky. Přinášíme také pořadí škol. Zvítězila škola, u které součet bodů jejích zástupců od komise byl největší. Vítězům gratulujeme!!! Děkujeme všem za velice pěkné a zajímavé fotografie a příjemnou atmosféru, která při soutěži panovala. Na závěr dodáváme, že Králem fotografie se stal i Hugo Pavel, bratr spisovatele Oty Pavla, který se zúčastńoval různých besed a workshopů a jeho poutavá vyprávění byla zaslouženě oceněna titulem Král inspirace.

Zdroj: FotoAparát.cz
Foto: Autor, FotoAparát.cz, (1. část), Jaroslav Bzenecký (2.-5. část)

Garantem sekce je fotografka Sára Saudková

1. místo získala Alice Husáková, Základní škola s rozšířenou výukou jazyků Bronzová, Praha 13 – Lužiny



Vítězný snímek ve vyšším rozlišení a další postupující fotografie najdete zde




Foto: Jaroslav Bzenecký

soutez_casestudy

Garantem sekce je předseda Asociace profesionálních fotografů Stanislav Pokorný

1. místo získává Petr Haljuk, Základní škola, Choceň



Vítězný snímek ve vyšším rozlišení a další postupující fotografie najdete zde




Foto: Jaroslav Bzenecký

Garantem sekce je makrofotograf Milan Blšťák

1. místo získal Honza Karlík, Gymnázium Česká Třebová, Česká Třebová



Vítězný snímek ve vyšším rozlišení a další postupující fotografie najdete zde





Foto: Jaroslav Bzenecký

Garantem sekce je vedoucí fotooddělení České televize fotograf Rudolf Jung

1. místo získává Ingrid Bzenecká , základní škola Hustopeče



Vítězný snímek ve vyšším rozlišení a další postupující fotografie najdete zde





Foto: Jaroslav Bzenecký

Byl pro vás článek přínosný?