Hlavní navigace

Databáze firem – s čím mohou pomoci?

1. 2. 2013

Sdílet

 Autor: © Andrea Danti - Fotolia.com
Hledáte možnost, jak snadno získat přehled o konkurenci ve svém oboru v rámci regionu nebo celé České a Slovenské republiky?

Hledáte nové kontakty na dodavatele a nechcete naletět někomu nesolidnímu? Nejen tyto problémy vám může pomoci vyřešit nákup databáze firem ve vašem oboru.

 

Jak komerční databáze firem fungují?

Na trhu se trvale pohybují subjekty, které se zabývají shromažďováním informací o středních a větších firmách, které se pohybují na trhu. Tyto informace pak prodávají dalším subjektům na trhu. Můžete si koupit buď seznam všech firem z Čech a Slovenska nebo si vybrat jen obor, který je pro vás relevantní – například cestovní ruch nebo reality.

Výhodou je možnost úspory financí za analýzu trhu prováděnou specializovanou firmou a rovněž mohou tyto databáze uchránit od uzavírání kontraktů s nesolventními partnery.

Příklad vyhledávání

Představme si fiktivní firmu z Plzně, která se zabývá nákupem a dalším prodejem vysoce specializovaných přístrojů určených pro monitoring pacientů ve zdravotnických zařízeních. Tato firma hledá další možnost odbytu svých produktů. Naše fiktivní firma si proto v e-shopu databáze firem Albertina zakoupí databázi "lékaři a lékárníci" a vyfiltruje si v nich hledané kontakty. Odhadem tak najde ve svém kraji cca 100 nových použitelných kontaktů, po celé republice až několik tisíc.

CS24

Přehled informací, které lze z databáze firem získat

  • kontaktní údaje včetně mobilních telefonů a telefonů na bytové stanice
  • jména jednatelů a majitelů daných firem
  • adresu sídel firem (možnost analýzy vzdálenosti vzhledem k vaší firmě)
  • detailní popis činnosti firem
  • seznam udělených certifikátů osvědčujících například solventnost, ekonomickou stabilitu, dynamický rozvoj nebo spolehlivý přístup k zákazníkovi
  • počet zaměstnanců
  • přehled zisků a strukturované účetní uzávěrky – v případě nedostatku financí vás databáze sama upozorní na probíhající insolvenční řízení u dané firmy nebo na výši registrovaných dluhů

Zaujala vás možnost nákupu databáze relevantní pro vaši firmu? Na kompletní nabídku se můžete podívat jednoduše do e-shopu poskytovatele databáze firem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku