Hlavní navigace

Dejte linuxové distribuci Ubuntu vzhled Windows 7 - 7. díl

31. 3. 2013

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Dnes se pustíme do vlastní úpravy prostředí Xfce do podoby Windows. Využijeme k tomu příslušný motiv a pomocí vhodných příkazů zadaných do okna terminálu provedeme vlastní proměnu prostředí, zejména na vzhled oken aplikací.

Také se znepokojením sledujete, jakým směrem se vyvíjí operační systémy Microsoftu, konkrétně nová Windows 8? Pokud patříte spíše mezi konzervativní jedince a za nic na světě se nechcete vzdát svého důvěrně známého grafického rozhraní z Windows 7 a chtěli byste jej mít i na počítačích s jiným operačním systémem, pak máme pro vás řešení. Je jím operační systém Ubuntu Linux předělaný do podoby Windows 7.

1. dílÚvod

2. dílVytvoření linuxové distribuce Ubuntu ve stylu Windows 7

3. díl Instalace motivu Windows 7 do rozhraní Ubuntu

4. díl Integrace tlačítka Start, tapety, tlačítek pro práci s oknem panelu nabídek do každého okna aplikace

5. díl Instalace a úprava Xfce

6. díl Odebrání horního panelu a úprava spodního panelu do podoby Hlavního panelu

 

Úprava motivu Xfce do podoby Windows

Nyní je ten správný čas na to, abyste nastavili vzhled prostředí Xfce tak, aby se co možná nejvíce podobalo prostředí Windows 7. Pokud jste dosud nespustili žádný příkaz v části věnované sekci Unity, pak postupně spusťte v okně terminálu příkazy uvedené níže. (Klepněte pravým tlačítkem myši na pracovní plochu a v Xfce a příkazem Open terminal here otevřeteokno terminálu).

 

sudo add-apt-repository ppa:upubuntu-com/gtk3

sudo apt-get update

sudo apt-get install win2-7

gsettings set org.gnome.desktop.wm.preferences theme 'Win2-7-theme'

gsettings set org.gnome.desktop.wm.preferences button-layout 'menu:minimize,maximize,close'

 

Otevřete z nabídky aplikací program Správce nastavení a v něm klepněte na ikonku Vzhled. V seznamu stylů vyberte motiv Win2-7-theme a v seznamu ikon vyberte položku Win2-7.

Stiskněte klávesovou zkratku Alt+F2 a pomocí následujícího příkazu vytvořte okraje okna ve stylu Windows 7. Pokud příkazy raději píšete, než kopírujete a vkládáte, pak si povšimněte, že příkaz obsahuje dva spojovníky a nikoliv pomlčku.

metacity --replace

 

soutez_casestudy

Nyní se ve Správci nastavení přesuňte do panelu Relace a spuštění, zde vyberte záložku Automatický start aplikace a stiskněte tlačítko Přidat. Jako název programu zadejte výraz Metacity a přiřaďte mu příkaz metacity --replace. Od této chvíle se budou okraje okna ve stylu Windows 7 automaticky načítat při spuštění vaší pracovní plochy.

V příštím, již předposledním díle našeho seriálu věnovaného přeměně vzhledu Ubuntu do stylu ve Windows 7 budeme pokračovat přeměnami dalších prvků. Konkrétně si přizpůsobíme vzhled Hlavního panelu, nabídky aplikací a nabídky Start.

Byl pro vás článek přínosný?