Hlavní navigace

Dell jde Vostře do SMB

11. 7. 2007

Sdílet

Dell se nyní v honbě za podílem na trhu a zlepšením svých ekonomických ukazatelů zaměřil na segment menších podniků (Small Business) a kanceláří, pro který představil novou řadu Vostro.

CS24

Nová řada Vostro je zaměřena na zjednošení technické podpory a odstranění balastu jako jsou zkušební verze programů (tial), které by si většinou stejně tito uživatelé nezakoupily, ale který je svojí přítomností obtěžuje. Změna politiky vychází z přání uživatelů a Dell se tak v této části vzdává příjmů, protože za umístění trial verzí se obvykle platí.




Zjednodušení by se mělo týkat i části prvního spuštění. Nastavení notebooků by mělo proběhnout v šesti krocích, stejný počet kroků se vztahuje ke kompletnímu nastavení připojení k firemní síti. Technická podpora by se měla rovněž zjednodušit a zlepšit nabídkou dedikované zákaznické podpory i pro společnosti s méně než 25 zaměstnanci, nabídkou 24h online podpory a 10GB prostoru pro zálohy.



Nová řada Vostro zahrnuje nyní jeden desktop, další by měl být představen příští měsíc. Desktop Vostro 200 bude osazen procesory Intel Core 2 Duo a poskytne výběr mezi Windows XP a Vista. Což je jenom dobře. Notebooky Vostro 1000 budou osazeny dualcory od AMD, Vostro 1400, 1500 a 1700 Intely. Nabízené úhlopříčky začínají na 14,1 palcích a končí až na 17" v případě Vostro 1700. V srpnu by měl být představen i vysoce výkonný model.

- - Tomáš Jirásko

Byl pro vás článek přínosný?