Hlavní navigace

Dell se chce stát významným hráčem firemní bezpečnosti

17. 3. 2023

Sdílet

 Autor: © Andrea Danti - Fotolia.com
Nové bezpečnostní služby a řešení, která mají podnikům pomoci chránit se před hrozbami, reagovat na útoky a zabezpečit koncová zařízení, systémy i cloudy, představil Dell Technologies.

Mezi nově představené produkty patří Managed Detection and Response (MDR) Pro Plus,což je plně externě řízené řešení bezpečnostních operací, které pomáhá předcházet bezpečnostním hrozbám, reagovat na ně a zotavovat se z nich.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Určené je pro zabezpečení koncových bodů, infrastruktury, softwaru, hardwaru i cloudů a jeho součástí jsou i školení formou stručných, snadno pochopitelných modulů.

MDR Pro Plus Například poskytuje nepřetržitou detekci a vyšetřování hrozeb a zároveň odhaluje zranitelnosti a stanovuje priority jejich oprav nebo provádí simulace průniků a útoků kvůli ověření správné konfigurace a funkčnosti stávajících bezpečnostních opatření, včetně nastavení webové nebo e-mailové brány.

Součástí služby jsou penetrační testy s cílem nalézt zranitelné cesty do prostředí podniku pomocí stejných technik, jaké používají zkušení hackeři. Na základě toho pak označuje potenciálně podezřelé aktivity a doporučuje zlepšení bezpečnostních opatření.

Nabízí i službu zajištění zotavení po incidentu, v rámci které odborníci Dellu přímo u zákazníka vyhodnotí bezpečnostní incident a v případě porušení bezpečnosti zajistí obnovu běžného provozu.

Hardwarová ochrana firemních PC

Dell představil i cloudovou verzi své služby bezpečného ověřování komponent Secured Component Verification (SCV), díky níž mohou zákazníci získat důvěru v jeho podnikové počítače díky integraci mezi konstrukcí počítačů a dodavatelským řetězcem (dostupná bude od května tohoto roku).

Toto vylepšené řešení poskytuje podnikovým zákazníkům větší jistotu, že jejich počítače se dodávají tak, jak byly objednané a sestavené z výroby.

Cloudové zabezpečené ověřování komponent pomáhá snížit riziko neoprávněné manipulace s komerčními počítači. Dell vygeneruje digitální certifikát uložený v zabezpečeném cloudovém prostředí, který dokumentuje klíčové součásti počítače v továrně.

Po dodání může podnikové IT oddělení počítače zkontrolovat podle příslušných certifikátů a ověřit integritu komponent. To také umožňuje podnikovému IT ověřit všechny počítače naráz v jednom přehledu, namísto ověřování každého zařízení lokálně.

Správa hrozeb

Součástí řešení, které podnikům umožňuje navrhovat, spravovat a zabezpečovat vlastní IT prostředí, je nově také cloudový produkt CrowdStrike Falcon, díky kterému firmy získají přístup k rozšířené sadě nástrojů, které urychlují vyšetřování hrozeb a reakci na ně a chrání nejrizikovější oblasti: koncové body, cloudové pracovní úlohy, identity a data. Snadnějí tak půjde přejít na architekturu postavenou na principu nulové důvěry (zero trust).

CS24

Novinkou v portfoliu Dellu je i Success Accelerator for Cyber Recovery, který pomáhá pomáhá připravit se na případnou kybernetickou bezpečnostní událost.

Nová služba zjednodušuje implementaci a provoz bezpečnějšího, izolovaného trezoru pro kybernetickou obnovu, který podniku umožňuje chránit kritická data a zachovávat kontinuitu podnikání.

 

Security World si můžete koupit i jako klasický časopis, buď v klasické tištěné formě nebo v elektronické verzi. Věnujeme se bezpečnosti počítačových systémů, ochraně dat, informací a soukromí.  Jsme jediný titul na českém a slovenském trhu, který oslovuje širokou čtenářskou obec – od ředitelů firem, přes odborníky na bezpečnost po koncové uživatele. Naším cílem je poskytnout ucelený přehled o bezpečnostních hrozbách a zejména o tom, proč a jak se jim bránit, případně proč respektovat a dodržovat nařízení IT manažerů ve firmách.

Byl pro vás článek přínosný?