Hlavní navigace

Dell stále věří Windows RT

17. 4. 2013

Sdílet

 Autor: Dell
Společnost Dell stále věří dosud jen málo úspěšné platformě Windows RT od společnosti Microsoft, a vyvíjí pro ni nový tablet navazující na model XPS 10.

Nový tablet by měl být v porovnání s předchůdcem lehčí a rychlejší. Oznámil to Neil Hand, viceprezident Dellu, který ale neuvedl, kdy by měl být nástupce XPS 10 vydán, ani jaké by měly být jeho specifikace.

Zároveň také nevíme, jestli se nový model bude prodávat také v ČR. Dell XPS 10 se tu podle našich informací totiž neprodává (byť jej má Dell na svém českém webu zařazen v katalogu), a to i přes pozitivní recenze zahraničních médií.

V USA se Dell XPS 10 začal prodávat chvíli po svém představení koncem loňského října od 499 dolarů (asi 10 tisíc korun). Cena tabletu nyní začíná na 449 dolarech.

Dell XPS 10V době, kdy byl prodej tabletu spuštěn, si mnoho expertů pokládalo otázku, jestli si uživatelé mohou vůbec zvyknout na Windows RT, což je operační systém optimalizovaný pro tablety. Windows 8 je přece jen plnohodnotným systémem, na nějž není přechod ze standardních „sedmiček“ až tak náročný. Může za to i fakt, že Windows RT nepodporují aplikace, které běží ve starších verzích Windows, což potenciální kupce poměrně zmátlo.

Hand uznává, že přijetí Windows RT mělo své výzvy, nicméně systém má šanci uspět, když se s ním uživatelé sžijí. Toto sžití je ale podle něj pomalejší, než se očekávalo. Obratem ale dodává, že systém sice má svoje omezení, ovšem zákazníci Dellu, kteří si zakoupili tablet XPS 10, na něj nedají dopustit.

soutez_casestudy

Hand poznamenal, že se systém postupně zlepšuje. Navíc už pro něj v online storu Microsoftu existuje více než 50 tisíc aplikaci, a tento počet každým dnem roste.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?