Hlavní navigace

Deska pro Core i7 od Biostar

7. 10. 2008

Sdílet

Pokračujeme v představování základních desek pro platformu Intel Nehalem, která se dle dostupných informací dostane na trh příští týden. Tentokrát se podívejme na desku od Biostaru.

Ta sice nevypadá tak luxusně, jako některé v minulých dnech představené modely, namátkou třeba Foxconn a MSI, Gigabyte či Asus, na druhou stranu však deska s netradičním názvem Biostar T-Power jistě nabídne o něco příznivější cenu a o lowend se také nejedná.

Má klasicky šestici paměťových slotů pro DDR3 paměti, trojici PCI Express ×16 slotů pro grafické karty ATI do Crossfire i NVIDIA do SLI, dvojici PCI slotů, dvojici eSATA, 7.1 integrovaný audio kodek, dvojitý gigabitový ethernet, šestici SATA 3 Gbps a spoustu dalšího, takže spokojen by měl být každý.

Nakonec dochází i na nějaké ty specialitky jako je tlačítko power/reset přímo na desce společně s dvojciferným displejem, který ukáže kód v případě, že s deskou bude něco v nepořádku. Zamrzí však kondenzátory, které nejsou dle dostupných informací vysokokapacitní s pevným dielektrem, a tak jich musí být na desce větší množství a po několika letech provozu hrozí jejich nafouknutí a ztráta vlastností.

Pokud se vám deska líbí a hledáte ji už v cenících, tak budete muset ještě chvíli počkat. Na trhu by se měla objevit až téměř za měsíc, zatímco Intel Nehalem dorazí již za několik dní.

- - Tomáš Šulc

soutez_casestudy

Byl pro vás článek přínosný?