Hlavní navigace

Do Windows 11 míří další „notifikace“ (čtěte: reklamy)

25. 4. 2023

Sdílet

 Autor: Microsoft
Nabídka Start ve Windows 11 nás bude obtěžovat „reklamními“ notifikacemi.

Existuje mnoho dobrých důvodů, proč ve Windows 11 používat oficiální účet Microsoft, který je alespoň dle jména formálně propojen s vaší online prezentací. A existuje přinejmenším stejně mnoho dobrých důvodů, proč ho nepoužívat, zejména pokud nemáte vůbec zájem stahovat software z obchodu Microsoft Store. 

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Ale Microsoft by opravdu – ale opravdu – ocenil, kdybyste mu poskytli nějaké cenné osobní údaje a nechali ho na vás cílit reklamu. A nadcházející buildy Windows 11 vám nedají pokoj, dokud tak neučiníte.

Alespoň pokud jde o prozatím vývojářský build s kódovým označením 23435, který je nyní k dispozici testerům v rámci programu Windows Insider (a který je pozoruhodný také díky novému přepínači pro zjišťování přítomnosti). 

CS24

Kromě jiných vylepšení a úprav bude nyní nabídka Start kázat svaté slovo účtu Microsoft v ne méně než čtyřech otravných vyskakovacích hlášeních: „Přihlaste se ke svému účtu Microsoft“, „Používejte Microsoft 365 zdarma“, „Udržujte svůj účet v bezpečí“ a „Získejte přístup ke svým souborům odkudkoli“, čímž upozorňuje na 5 GB volného místa na OneDrive.

Tyto zprávy rozšiřují notifikace v nabídce Start, která Microsoft představil minulý měsíc a která byla okamžitě kritizována coby ryze reklamní sdělení. Doplňky Windows, které se objevují v testovacích buildech, sice nejsou automaticky určeny k implementaci do plné verze… ale stejně jako původní notifikace v nabídce Start dostávají i tyto reklamy své čestné místo na blogu Microsoftu. Čili přicházejí.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?