Hlavní navigace

Download Centrum 29. týden

19. 8. 2009

Sdílet

V Download Centru pro vás každý týden testujeme dva nové programy z kategorie freeware a shareware, které vám mohou usnadnit život.

FlashGet 2.0 - správce stahování souborů


FG1Nová verze známého download manažera byla uvolněna počátkem července pod číslem 2. Na první pohled upoutá novým rozhraním, které bylo výrazně přepracováno. Hlavní okno je nyní rozděleno na tři části, levá patří kategoriím stahování, v části pravé se zobrazuje seznam stažených souborů (obsah jednotlivých kategorií), v dolním sektoru získáte podrobné informace o jednotlivých souborech.

FlashGet je znám jako vynikající nástroj pro efektivní a komfortní stahování souborů z internetu. Podle údajů jeho autorů je schopný urychlit stahování 6 až 10 krát. K tomu používá speciální techniku MHT (Multi-server Hyper-threading Transportation). Kromě rychlosti je schopen stahovat několik souborů současně, přičemž každý může být stahován pomocí jiného přenosového protokolu. Těmi mohou býti HTTP, FTP, BT, MMS, RTSP, eMule a řada dalších. Pro urychlení downloadu si soubory rozdělí na několik částí, všechny však stahuje najednou. Program nabízí užitečnou funkci, která automaticky přeruší připojení k internetu po dokončení downloadu. Samozřejmostí je schopnost navázat na přerušené stahování. Dokáže vyhledat a vybrat nejrychlejší servery s opiemi souboru vybraného ke stažení. Přitom zvládá jak stahování, tak i vytváření nových torrent souborů, navíc s možností kódovaného přenosu dat. K tomu má FlashGet integrovaný Bit Torrent pro stahování prostřednictvím P2P sítí. Silnou vlastností FlasGetu je automatické stahování souborů, na které mohou být vytvořeny odkazy přímo v okně programu. Další významnou vlastností je automatické skenování stažených souborů na viry, spyware a adware.

Stažené soubory mohou být ukládány do kategorií, kterých si můžete vytvořit libovolný počet. Využít
můžete také solidního správce souborů, který podporuje metodu Drag and Drop. Využít můžete rovněž
šikovného plánovače, který automaticky stáhne vybrané soubory v určený datum a čas. Stahování lze
např. naplánovat na dobu, kdy počítač nebudete využívat. Pamatováno je i na uživatele vytáčených
připojení: program po dokončení úloh zavěsí modem nebo vypne počítač.

Obecné nastavení programu je opravdu široké a umožňuje upravit jak celkový vzhled prostředí tak použití
barev pro odlišení stahovaných souborů a dalších motivů, změnit parametry stahování, nastavit proxy,
zobrazit statistiky v podobě grafů atd.

FG2
Předností programu je integrace do všech běžných internetových prohlížečů a také jeho flexibilita, která
uspokojí i náročné uživatele. Ke své činnosti potřebuje minimum systémových prostředků, což umožní
pracovat s počítačem bez viditelného zpomalení. Za své kvality byl oceněn společnostmi CNET, ZDNET,
Soft32, Softonic a Softpedia. Pracuje v prostředí Windows verzí 95, 98, Me, NT, 2000, 2003, XP a
Vista-32.

Domovská stránka: http://www.flashget.com
Hodnocení: 85 %
Cena: freeware (zdarma)
Klady: Vysoká rychlost stahování, integrace do internetových prohlížečů, stahování více souborů najednou
Zápory: Absence jazykových prostředí ve verzi 2.0

 

soutez_casestudy



ScreenCamera 1.9.3.00 - snímání vaší činnosti na obrazovce PC a ukládání do videosouboru


SC1Program ScreenCamera brazilské firmy PC Windows Software je autory definován jako virtuální kamera a nástroj pro snímání činnosti uživatele z pracovní plochy monitoru a ukládání přímo do videosouboru. K tomu program umožňuje výběr rozsahu snímání, tj. buď celou obrazovku, vybranou část nebo jen aktivní okno. Výsledný videosoubor může mít formát AVI nebo WMV. Samozřejmostí je i tvorba standardních jednosnímkových screenshotů ve formátu JPG nebo BMP. Snímat videa dokáže hravě i z webové kamery. Tato schopnost předurčuje program k použití ve videochatových aplikacích.

Ve výsledku umožňuje ScreenCamera nahrát video celé obrazovky nebo jen její části či vybraného okna určité aplikace včetně otevírání nabídek, a to vše se zaznamenaným pohybem kurzoru myši, jak jím pohybujete po obrazovce. Tímto způsobem můžete posílat v reálném čase vaše prezentace, dokumenty, fotky a videa, můžete vytvořit působivé demonstrace softwarových aplikací nebo interaktivní videonávody na jejich ovládání, opravu či nastavení a poslat je vašim klientům nebo přátelům.

ScreenCamera spolupracuje se všemi známými komunikačními aplikacemi, jakými jsou např. Skype, ICQ, UStream, Justin.tv, AIM, MSN Messenger, Yahoo! Messenger, Live Messenger, PalTalk, CamFrog, Stickam a další. A jestliže vlastníte webovou kameru, můžete se k těmto aplikacím připojit přes ScreenCameru a komunikovat v nich současně. Rozdělení webkamery do více aplikací zajistí, že už nikdy neobdržíte zprávu, že vaše kamera je již používána. Při videochatování je také výhodné využít režimu zv. obraz v obraze, který ScreenCamera nabízí.

ScreenCamera má velice jednoduché pracovní prostředí, které tvoří plovoucí panel s nástroji s připojeným kontrolním okénkem snímaného obrazu. Toto okénko může být volitelně umístěno buď nad tímto panelem nebo pod ním. Celou sestavu je možné přemisťovat myší po ploše, aby nepřekážela, nebo je možné ji zcela skrýt. Jeden z nástrojů panelu zobrazí dialogové okno s konfigurací snímání, ve kterém si několika kliknutími změníte chování programu podle svých aktuálních potřeb.

Pozitivně lze na programu hodnotit zachování vysoké kvality obrazu v celém rozsahu snímání a následné projekce. Do obrazu může být přidán Time stamp - časové razítko neboli aktuální datum a čas.K ovládání programu lze využívat klávesové zkratky.

SC2Zcela nestandardní, zato opravdu zajímavá je nabídka autorů programu, kterou je ScreenCamera nabízena až s padesáti procentní slevou v závislosti na rychlosti zakoupení produktu od jeho stažení a instalace do počítače.

ScreenCamera pracuje v operačním systému Windows verzí 2000, XP, 2003, Media Center a Vista.

Domovská stránka: http://www.pcwinsoft.com
Hodnocení: 75 %
Cena: shareware 24,95 $
Klady: Vizuální kontrola průběhu nahrávání, spolupráce se všemi běžnými komunikačními programy
Zápory: Žádné významné

Byl pro vás článek přínosný?