Hlavní navigace

Download Centrum - 6. týden

27. 2. 2009

Sdílet

V Download Centru pro vás každý týden testujeme dva nové programy z kategorie freeware a shareware, které vám mohou usnadnit život.

FileBoss 2.100 - Pokročilý správce souborů


file bossProgram FileBoss americké firmy The Utility Factory patří do kategorie správců souborů. Mezi správci je však FileBoss výjimečný. V běžném správci např. označíte soubory ke kopírování a přesunete je do cílové složky. V tu chvíli nic jiného udělat nelze. Ne tak ve FileBossu: každému příkazu, který v něm zvolíte, předchází zobrazení dialogového okna obsahujícího spoustu voleb, jimiž prováděnou operaci můžete upřesnit či doladit. Tím FileBoss vyhovuje nárokům a požadavkům profesionálních uživatelů, kteří potřebují mít kontrolu nad všemi operacemi, jež se soubory a složkami provádějí. FileBoss je robustní program sdružující velké množství funkcí a nástrojů, pro něž byste jinak potřebovali několik samostatných programů.

Zvládá vše v jediném, intuitivním rozhraní. Dokáže pracovat s velkými objemy souborů, je schopný kopírovat jeden nebo několik souborů do více složek najednou, porovnat obsah složek (i víceúrovňových) včetně synchronizace, dokáže vyhledat duplicitní soubory, vytvořit záložní soubory a ty opět obnovit. Dokonce vám najde soubory, které jste nedávno vytvořili, aniž jste si zapamatovali, kam jste je uložili a jak jste tyto soubory pojmenovali. Všechny mezery v názvech souborů je schopen převést na podtržítka, stejně tak dokáže převést všechna písmena v názvech souborů na malá, převede i názvy souborů do konvence DOS (8.3).

Seznam souborů dovolí filtrovat, třídit, souborům měnit atributy včetně časových údajů, soubory může přejmenovat jednotlivě i hromadně. Jestliže soubor nemůže být kopírován, FileBoss vám řekne proč a nabídne možnost problém opravit, příp. soubor přeskočit nebo celou akci zrušit. Užitečnou funkcí je možnost vytvářet File Sets –  skupiny souborů se společnými znaky, vlastnostmi nebo určením. Všechny operace, které se soubory ve FileBoss provádíte, zapisuje program do tzv. protokolu (log). Výsledky pak zobrazuje ve třech oknech, přepínatelných pomocí záložek. Výsledky mohou být zapsány přímo k souborům.

file boss 2

FileBoss neinstaluje žádné soubory DLL nebo jiné spouštěcí soubory kromě samotného FileBoss.exe a malého odinstalačního souboru. Připojí pouze soubor pro nápovědu a textový soubor s poznámkami k instalaci. Vytvoří pouze jediný záznam do systémového registru.


Domovská stránka: http://www.theutilityfactory.com
Cena: shareware 49,99 $


Hodnocení: 85%


Klady: program představovaný jediným souborem, velké množství funkcí
Zápory: snad jen absence češtiny


 

Smart Wedding 4.0 - PC organizátor svatby


smart weddingPro uživatele, kteří pro plánování svých činností a událostí rádi používají počítač, je připraven program Smart Wedding, speciálně vyvinutý pro organizování svatby. Svatba je určitě jedním z nejkrásnějších dnů života člověka, je ale také dnem zároveň dosti stresujícím: nezapomněli jsme na nic, byly rozeslány všechny pozvánky, máme všechno nakoupeno, připraveno, a co prstýnky, fotograf, auta…? Smart Wedding vám pomůže vaší svatbu naplánovat a zajistit od počátku až po onen slavnostní den do nejmenšího detailu na profesionální úrovni. Je sestaven tak, že se vám nestane, že byste zapomněli někoho pozvat, že jste pro někoho nezajistili ubytování, neodhadli finanční rozpočet apod.

Program je rozdělen do devíti oddílů, kdy každý z nich je specializovaný na určitý okruh. Do okna Gest List Manageru (Seznam hostů) si budete zapisovat všechny osoby, které chcete pozvat na svatební hostinu. Přitom si můžete vytvořit různé kategorie, jako např. rodina nevěsty, rodina ženicha, přátelé nevěsty, přátelé ženicha, spolupracovníci nevěsty, společní přátelé atd., můžete vytvořit i zvláštní skupinu Významní hosté. Lze specifikovat i osoby s určitými funkcemi (řidič, bavič). „Přespolním“ hostům můžete připsat ubytovací a přepravní požadavky. Oddíl Events (Události): jak nezapomenout na prstýnky, zkoušky u švadleny, loučení se svobodou apod. Do tohoto oddílu si zapíšete události, které se konají ještě před svatbou.

Task List (Úkoly) – detailní seznam úkolů se stanovenými daty a jmény osob odpovídajících za zajištění každého úkolu (evidence, která má zamezit hádkám ve svatební den). Budget (Rozpočet, náklady) – automatický návrh rozpočtu, detailní a přesný rozvrh nákladů, odhadní ceny, skutečné ceny, termíny plateb, kategorie nákladů. Obsahuje seznam prodejců a dodavatelů, kteří zajišťují vaší svatbu zbožím. Reception Seating Manager (Zasedací pořádek) – rozsazení hostů u svatebního stolu, jmenovky, čísla stolů.

smart wedding

Gift Tracker (Dárky) – seznam obdržených dárků a dárců, evidence odeslaných poděkování. Stationery Wizard (Tisk) – pomocí Smart Weddingu si vytisknete obálky, štítky, jmenovky, čísla stolů apod. Reports (Přehled) – souhrnný přehled toho, jak postupují přípravy vaší svatby. Všechny seznamy a přehledy se dají vytisknout, příp. poslat do oficiální tiskárny. Smart Wedding je primárně určen pro plánování svatby, ale šikovní uživatelé dokáží jeho vlastností a schopností využít i pro plánování jiných událostí podobného charakteru.


Domovská stránka: http://www.smartwedding.com
Cena: shareware 29,99 $

soutez_casestudy


Hodnocení: 90%


Klady: plánování svatby do všech myslitelných podrobností
Zápory: rozhodně chybí čeština, absence demoverze

Byl pro vás článek přínosný?