Hlavní navigace

Download Centrum: InSync 10.1.16 je synchronizační utilita pro náročné

22. 4. 2010

Sdílet

InSync americké firmy Dillobits Software je vybaven funkcemi, které uspokojí i nejnáročnější uživatele.

IS1

Programů pro zálohování a synchronizaci souborů již byla vytvořena celá řada. Jedním z těch „lepších“ je InSync americké firmy Dillobits Software. Je vybaven funkcemi, které uspokojí i nejnáročnější uživatele.

Zálohovací úlohy, v programu nazývané Jobs, se snadno vytvářejí i spravují. K tomu nabízí pracovní okno deset tlačítek s příkazy pro všechny potřebné operace. Mezi nimi zasluhují pozornost tři položky, jež v tomto typu programů nebývají běžné. Dvě z nich, Clone Job a Reverse Job, slouží pro rychlé vytvoření zálohovacích úloh z dosavadních; Clone Job vytvoří duplikát vybrané úlohy s novým názvem a nová úloha převezme nastavení zdrojové a cílové složky. Reverse Job pracuje stejně, jen s tím rozdílem, že nastavení zdrojové a cílové složky bude prohozeno. Třetí tlačítko Simulate Job spustí simulaci běhu úlohy, která má za úkol zjistit chyby v definicích a nastavení úlohy. Průběh operace se pouze zapíše do souboru LOG, vlastní kopírování souborů neproběhne.

InSync může provádět jednosměrné i obousměrné zálohování a synchronizaci a může být nakonfigurován tak, aby kopíroval pouze nové soubory a soubory, které se změnily. Pokud potřebujete, bude také mazat soubory z cílové složky, které existují ve zdrojové složce. Pomocí filtrace můžete z úlohy vyřadit složky a soubory, které nemají být kopírovány, např. soubory BAK apod. InSync může kopírovat pouze data, která se změnila, a je schopen kopírovat celé skupiny složek, včetně jejich podsložek a souborů. Zadat můžete jednu nebo více zdrojových složek, definovat a spouštět více zálohovacích úloh. Úlohy mohou být spouštěny ručně kdykoli potřebujete, nebo podle plánu. Plánovač umožní naplánovat denní, týdenní nebo měsíční frekvenci spouštění úloh. V InSync mohou definované úlohy běžet současně; jestliže vám toto nastavení někdy nebude vyhovovat, můžete v okně editace úlohy zapnout zaškrtávací volbu Sequential a úlohy se budou spouštět postupně.

Vyspělí uživatelé ocení sadu pokročilých funkcí: široký rozsah podporovaných souborových systémů (FAT, FAT32, VFAT, NTFS, CDFS a UDF), použití libovolného typu paměťového média pro umístění záloh (interní i externí pevné disky, USB disky, disky CD/DVD, NAS a ZIP, stolní počítače, notebooky, netbooky, pracovní stanice, síťové servery LAN, WAN, VPN a další), zahrnutí a vyloučení souborů pomocí zástupných znaků, podpora dlouhých názvů cest, které překračují limit 260 znaků, podpora mezinárodní znakové sady pro názvy složek a souborů, souběh úloh v rámci jedné úlohy s použitím tzv. multivláknového zpracování, podpora zálohování a synchronizace zamčených souborů, ovládání programu z příkazové řádky, vytváření souborů LOG, podpora 64 bitových systémů.

Co je nového ve verzi 10: maximalizace výkonu programu bez zbytečného zatěžování systémových prostředků, konfigurace vstupů a výstupů procesoru a vyrovnávací paměti. Z praktického hlediska se tyto technické detaily promítají do nižšího zatížení systému a zároveň zvýšení výkonu zařízení (až 40 % zlepšení). Přenosným zařízením, např. USB Flash diskům, nemusí být přidělena konstantní písmena disku; nyní může být použit název disku.

Na download stránce programu si můžete vybrat ze tří typů instalace z hlediska přizpůsobení bitovému režimu: 32 bitovou, 64 bitovou nebo společnou, která bude pracovat v obou režimech operačního systému Windows 7, Vista, XP a Server 2008 a 2003.

IS2

Domovská stránka: http://www.dillobits.com
Hodnocení: 80 %
Cena: 49,95 $
Klady: Jednoduchost a flexibilita, množství pokročilých funkcí
Zápory: Nestandardní způsob výběru položek v seznamu úloh