Hlavní navigace

Download: Web Calendar Pad - tvorba webového kalendáře

1. 5. 2010

Sdílet

Web Calendar Pad firmy SeaApple Software je program pro vytváření kalendáře akcí a jeho publikování na vlastní webové stránky.

WCP1

Web Calendar Pad firmy SeaApple Software je program pro vytváření kalendáře akcí a jeho publikování na vlastní webové stránky. Nejedná se tedy o kalendář na veřejném serveru (jako např. Google Calendar), ale můžete si ho umístit na své vlastní stránky a mít jej k dispozici pro své čtenáře. Přenos rozhraní kalendáře i jeho dat probíhá stejně jako přenos souborů HTML na webový server, přes standardní protokol FTP. Svým určením a možnostmi je Web Calendar Pad vhodný nejen pro jednotlivce, ale i pro různé firmy a společnosti, které pořádají rozmanité akce, pro sportovní kluby (tréninkové kalendáře), školy (rozvrhy hodin) atd.

Pro práci s Web Calendar Padem není nutné žádné programování, stačí vybrat styl kalendáře, přidat události a publikovat na webový server. Toť vše. Uživatel má však při vytváření kalendáře k dispozici bohaté editační možnosti, spoustu formátovacích nástrojů, šablon atd. Všechno, co se v kalendáři zobrazuje, může být nastaveno, a to do nejmenších detailů.

Kalendář umožňuje používat i vlastní fotografie, textury a fonty. K vyznačeným událostem nebo kalendářním dnům mohou být připojeny ikony, obrázky, dokumenty a soubory PDF, webové odkazy i RSS kanály. Každý kalendářní den může mít pro odlišení jinou barvu pozadí. Vestavěný FTP umožňuje kalendář kdykoli aktualizovat včetně souborů příloh.

Vzhled kalendáře si můžete zcela přizpůsobit vzhledu vašich webových stránek; k tomu Web Calendar Pad nabízí více než 100 stylů kalendáře, pokud žádný z nabízených nevyhovuje, můžete si vytvořit svůj vlastní vzhled. Rozhraní kalendáře důsledně využívá systému záložek.

Základní kalendářová data, jako názvy měsíců a dnů, si můžete přizpůsobit (přeložit) do libovolného jazyka. Kalendářová data můžete organizovat podle předmětu až do 30 různých kategorií, např. můžete mít jeden kalendář pro domácí použití, druhý pro školní záležitosti, třetí pro zaměstnání, další pro sportovní, kulturní a jiné účely. Počet kalendářů, které lze ve Web Calendar Padu vytvořit, není nijak omezen.

Web Calendar Pad ukládá kalendáře do souborů CAL, díky čemuž lze kalendáře sdílet s více uživateli, kteří se na jejich vytváření podílejí. Návštěvníci vašich stránek si mohou váš kalendář prohlížet, příp. i vytisknout, ve dvou formátech, buď v grafické podobě jako měsíční kalendář s políčky, s vyznačenými událostmi v jednotlivých kalendářních dnech, nebo jako textový seznam událostí řazený podle datumu.

Závěrem lze shrnout, že Web Calendar Pad je stylový a praktický kalendář, jenž umožňuje definovat formát kalendáře a vkládat události přímo na ploše. Kalendář získal několik ocenění, což dokazuje jeho nesporné kvality. My doporučujeme jej alespoň vyzkoušet.

WCP2

Domovská stránka: http://www.calendarpad.com
Hodnocení: 85 %
Cena: 59 $
Klady: Snadná editace, množství šablon, nastavení do nejmenších podrobností, možnost vložit na vlastní webové stránky
Zápory: Nevýznamné

Byl pro vás článek přínosný?