Hlavní navigace

Dropbox představil několik novinek. Ukládat fotky půjde nově i zadarmo

23. 7. 2021

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dropbox představil hned několik vylepšení. Změnilo se jeho uživatelské rozhraní, zlepšil se správce hesel nebo nově umožňuje převádění souborů do jiných formátů.

Vlastního správce hesel firma představila už loni a rovnou ho učinila součástí Basic tarifu. Byl však zcela základní, prostý funkcí, které už tou dobou nabízela konkurence.

Nyní populární služba přidala do správně několik vylepšení. Patří mezi ně například rozšíření pro ukládání a automatické doplňování hesel, pro jejich sdílení či možnost ukládat data platebních karet. Nové funkce jsou už součástí tarifů Dropbox Basic, Plus, Family i Professional.

Další novinkou je možnost uploadu fotografií, kterou už dobře znají například uživatelé iCloud od Apple nebo ti, kteří využívají Google Fotky. Právě Googlu se zřejmě Dropbox rozhodl konkurovat. Google totiž června změnil své podmínky pro ukládání fotek, omezil především prostor, který mohou uživatelé využívat (více najdete v textu: Google mění pravidla u neomezeného úložiště pro fotky. Co to znamená?)

soutez_casestudy

Na Dropboxu bylo dosud nahrávání fotek součástí jen placených tarifů, nově to jde i v Basic tarifu, kde firma nabízí bezplatné 2 GB kapacity. Tu je možno rozšířit například doporučením přátel a dalšími úkony.

Dropbox provedl změny v celkovém vzhledu služby, včetně nového webového rozhraní nebo možnosti konverze některých typů formátů přímo v aplikaci. Textové soubory tak bude možno překonvertovat do PDF, stejně jako bude možné upravovat video a image soubory bez nutnosti použití samostatného konvertoru. Formátů, které budou moci uživatelé využívat, je kolem třiceti.

Byl pro vás článek přínosný?