Hlavní navigace

Nintendo DS pokořilo hranici 100 milionu ks

13. 3. 2009

Sdílet

Takže tu máme dalšího rekordmana, který si dělá čáku na brzké pokoření původní PlayStation či překonání legendárního GameBoye. Tím spíše, že za rohem už je vylepšená DSi verze!

Handheld od Nintenda v těchto dnech zaznamenal pokoření zcela mimořádné hranice 100 milionů na trh vyexpedovaných ks, což je za čtyři roky od jeho uvedení do obchodů skutečně úctyhodný počin (zajímavý graf narůstajícího zájmu o kapesní přístroj). Jelikož se do Evropy mílovými kroky blíží vylepšená verze DSi (duben), lze očekávat, že v dohledné době dojde k překonání statistiky u původní PlayStation (102 milionů ks) a výhledově pak i legendárního bigN handheldu - GameBoy (118 milionů ks).

Sluší se zmínit, že první verze kapesního DS nebyla přijata ani zdaleka tak pozitivně, jako vylepšené DS Lite, které bylo představeno herní veřejnosti v roce 2006. A nabízelo lepší design a podsvětlení displeje. Následně začala neuvěřitelně spanilá jízda za až šokující dominancí hernímu trhu, kterou by měla dále podpořit příchozí verze DSi. Kde se, vyjma menších rozměrů, dočkáte většího displeje a dvou vestavěných kamer, které dojdou využití při chatu, jakož i samotných hrách. Zajímavostí nakonec se zdá být spuštění DSi shopu, kde budete moci, dílem gratis a dílem za Nintendo body, stahovat aplikace a hry. Další info o DSi najdete v dřívější zprávě.

soutez_casestudy

Zdroj: Joystiq

 

Byl pro vás článek přínosný?