Hlavní navigace

Duke Nukem Forever dosáhl milníku

16. 4. 2009

Sdílet

Neuvěřitelně dlouho vyvíjená střílečka se podle jejích autorů už prý pěkně rýsuje. Ostatně, dosáhla dalšího milníku.

V případě Duke Nukem Forever je třeba každou novou informaci vyvážit zlatem, i když není přímo spojena s vlastní hrou jako takovou. Tento titul už totiž vzniká neuvěřitelně dlouho - jedná se o nejdéle vyvíjenou počítačovou hru na světě.

CS24

První zmínky o ní jsme zaznamenali před dvanácti lety a od té doby se nic moc nezměnilo. Stále jen sliby o tom, jaká že to bude akční pecka. Jistě, rádi bychom tomu věřili, vždyť hrdina Duke Nukem je jedním z nejoblíbenějších. Občas to ale vypadá, že si z nás autoři jen pěkně střílí a hru vlastně nikdy ani vydat nechtějí. 

Ale to je jen taková spekulace. Pravděpodobnější je skutečnost, že do ní narvali takové peníze, že už si nemohou dovolit zastavit či zrušit vývoj a doufají, že hotová hra vydělá ještě více, než jaké byly investice. George Broussard, šéf vývojářského studia 3D Realms, se nově pochlubil, že autoři už dosáhli důležitího milestonu. Tedy fáze ve vývoji, kdy se podařilo něco splnit a směřuje se za dalším úkolem. 

Těchto milestonů zbývá splnit ještě 71, přičemž počáteční projekt počítal s osmi až devíti stovkami. Ty všechny tedy už byly odškrnuty a podle autorů se tedy jde do finále. Kdy se ale hry dočkáme, to je stále ve hvězdách. 3D Realms už před mnoha lety přestali komentovat její obsah.

Zlé jazyky tvrdí, že to je kvůli tomu, že ho neustále mění, takže dnes vyřčené věci by zítra neplatily. A nebo se v jejich kancelářích kutí něco opravdu velkého, co přebije všechny dosavadní hry.

Zdroj: PCG

Byl pro vás článek přínosný?