Hlavní navigace

Edge computing lépe a rychleji: Schneider Electric a Cisco představili nová řešení

1. 4. 2019

Sdílet

 Autor: Adobe Stock
Hyperkonvergovaná infrastruktura Cisca se dočkala podpory od francouzského obra Schneider Electric. Nová přizpůsobitelná řešení postavená na architektuře APC InfraStruXure budou zaměřená primárně rychlé a efektivní nasazení kontejnerových data center pro potřeby edge computingu.

Schneider Electric a Cisco tak dnes mohou svému globálnímu IT partnerskému kanálu a systémovým integrátorům nabídnout přístup k několika novým referenčním architekturám pro HyperFlex; nové služby lze integrovat tak, jak stojí a leží, nebo je přizpůsobit přímo potřebám zákazníka.

Řešení jsou už v základu nastavena tak, aby se mohla snadno připojit k existující infrastruktuře od APC a Cisca; vše je monitorovatelné vzdáleně a fyzicky zabezpečené.

„IT partnerskému kanálu a systémovým integrátorům zachraňuje řešení plně integrovaných mikro data center drahocenný prostor i čas, a propracovaná referenční architektura dává partnerům jistotu plně optimalizovaného řešení,“ řekl k novinkám John Knorr, viceprezident Global IT Channel Alliances ve Schneider Electric. „Jsme plně oddaní našemu spojenectví s Ciscem a zákazníkům nabízíme nejnovější inovativní řešení.“

Služby jsou zaměřeny primárně na edge computing a internet věcí – což není překvapivé ve světě, kde edge nabývá na důležitosti a rapidně i na množství jednotlivých zařízení. Nutnost úspor a efektivního škálování je zjevná.

„Cisco se těší na rozvoj hlubší spolupráce se Schneider Electric,“ potvrdil Vijay Venugopal, ředitel HyperFlex Product Management v Ciscu. „Jak se potřeby edge computingu dále vyvíjí, trh si žádá nová plug-and-play řešení, která kladou do popředí konkrétní potřeby zákazníka. Nová řešení jako je toto pro mikro data centra ve spojení s HyperFlex Edge budou pro budoucí úspěch klíčová.“

Novinky v oblasti edge computingu doprovází další nová řešení Schneider Electric, konkrétně z dílny APC, dříve samostatné společnosti, kterážto je dnes IT Business Unit sekcí firmy. Kromně toho se rozšířila certifikace Cisco UCS Pre-rack and Ship Certification na produktovou linii 13 přednastavených SKU a mikro data center Xpress SX 24U a 42U.

CS24

Pro správu jak nových, tak dřívějších produktů nabízí Schneider Electric IoT platformu EcoStruXure s integrací na Cisco UCS, což zjednodušuje správu dat a kontrolu elektrických rozvodů.

Více podrobností o strategickém spojenectví obou firem je dostupné na webových stránkách společnosti.

Byl pro vás článek přínosný?