Hlavní navigace

Eee Pad Transformer Prime – nový tablet od ASUSu s výdrží až 18 hodin!

23. 2. 2012

Sdílet

 Autor: ASUS
Na českém trhu se objevila novinka od společnosti ASUS – tablet Eee Pad Transformer Prime. Vyznačuje se především extrémní výdrží baterie.

Mezi speciality nového zařízení, které běží na operačním systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich, patří i odnímatelná klávesnice, jež funguje také jako dokovací stanice. Transformer Prime tak není tabletem v pravém slova smyslu, ale v podstatě kombinací tabletu a netbooku, přičemž z obou si bere jenom výhody. Díky dokovací stanici vydrží baterie tabletu až 18 hodin na jedno nabití, ovšem samozřejmě závisí na druhu a intenzitě použití.

Po technické stránce nový model jako vůbec první tablet na světě disponuje čtyřjádrovým procesorem NVIDIA Tegra 3. Dále je vybaven 12jádrovým grafickým čipem GeForce a 1 GB operační paměti LP DDR2. Zařízení se samozřejmě ovládá dotykově, přes 10,1palcový IPS displej s LED podsvícením o rozlišení 1280 x 800 pixelů, s multidotykovým ovládáním 10 prsty a ochraným sklem Gorilla Glass.

Součástí přístroje jsou hned dva fotoaparáty. Z přední strany se nachází jeden, který má rozlišení 1,2 MPix a je určen především pro online videohovory a konference. Druhý se nachází na zadní straně a má slušné rozlišení 8 megapixelů, automatické ostření a LED blesk. Dokáže také natáčet video ve Full HD 1080p rozlišení.

Uživatel si může vybrat ze dvou typů, které se liší velikostí úložiště. Ta činí 32 nebo 64 GB. K oběma typům poskytuje výrobce navíc bezplatné cloudové úložiště ASUS WebStorage o kapacitě 8 GB, a to doživotně.

CS24

Ani po stránce konektivity si rozhodně není na co stěžovat – ASUS Eee Pad Transformer Prime je vybaven portem micro HDMI, čtečkou micro SD karet, integrovaným mikrofonem, jedním stereo reproduktorem a audio jackem 2 v 1. Dokovací stanice pak navíc obsahuje port USB 2.0 a čtečku SD karet.

ASUS Eee Pad Transformer Prime se na českém trhu prodává od 15 990,- Kč včetně dokovací stanice s klávesnicí.

Byl pro vás článek přínosný?