Hlavní navigace

ERP systém IFS podpoří strategický rozvoj společnosti TEDOM

11. 10. 2021

Sdílet

 Autor: InfoConsulting Czech
Společnost InfoConsulting Czech, která je předním dodavatelem podnikového softwaru IFS pro trhy ve střední Evropě, uzavřela smlouvu na jeho implementaci s významným výrobcem kogeneračních jednotek, společností TEDOM a.s. Hlavním cílem tohoto mezinárodního projektu je optimalizovat a sjednotit procesy napříč skupinou a podpořit strategický rozvoj společnosti.

TEDOM Group je skupina firem, která se věnuje vývoji, výrobě a servisu kogeneračních jednotek, což jsou energeticky úsporná zařízení pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla. Skupinu tvoří mateřská společnost TEDOM a.s. se svými zahraničními dceřinými firmami, z nichž nejvýznamnější je německá TEDOM Schnell GmbH. TEDOM Group má v Česku a Německu pět výrobních závodů s více než 750 zaměstnanci.

TEDOM a.s. vznikla v roce 1991 a od té doby se stala celosvětově známou značkou v oblasti kogenerace. Je aktivní ve více než 40 zemích po celém světě. Firma má sídlo v Třebíči a v České republice zaměstnává přes 500 pracovníků. Pro své kogenerační jednotky vyvíjí a vyrábí vlastní spalovací motory a současně upravuje motory renomovaných světových výrobců. 

V posledních letech skupina TEDOM výrazně rostla, upevňovala své postavení na trhu kogeneračních jednotek a rozšiřovala své portfolio produktů a služeb. Tento růst vyvolal potřebu pro inovaci ERP systému, který je jádrem digitalizace společnosti a umožní lépe a efektivněji využívat stávající podnikové zdroje a poskytovat nové služby.  V rámci podrobného výběrového řízení si TEDOM zvolil řešení IFS Applications 10 od zkušeného dodavatele InfoConsulting, který je klíčovým partnerem výrobce tohoto softwaru, švédské společnosti IFS.

Implementace komplexního ERP řešení v první fázi podpoří mateřskou společnost TEDOM a.s. i německou dceřinou společnost TEDOM Schnell,kde se do projektu zapojí další ověřený partner IFS, společnost INNEX. Hlavním cílem celého projektu je zejména sjednocení procesů napříč skupinou TEDOM, jejich zjednodušení a zefektivnění, přičemž InfoConsulting využije standardní funkcionality systému IFS, které pokrývají celý životní cyklus produktu – od CRM, prodeje s využitím konfigurátoru kogeneračních jednotek pro interní obchodníky i obchodní partnery, přes výrobu a její vylepšené plánování až po podrobnou podporu servisních služeb a týmů.

 „Řešení IFS díky svému oborovému zaměření vyhovuje nejen našim aktuálním potřebám, ale dokáže nás podpořit ve strategickém rozvoji, který zahrnuje i stále větší orientaci na poskytování servisních služeb s vysokou přidanou hodnotou. InfoConsulting zároveň prokázal v průběhu výběrového řízení hlubokou znalost řešení a zkušenosti s mezinárodními projekty” uvedl Martin Pidrman, CIO skupiny TEDOM. “

 „Společnost TEDOM patří mezi špičku ve svém oboru, a proto jsme hrdí na to, že můžeme být součástí tohoto mezinárodního projektu a poskytnout společnosti TEDOM to nejlepší řešení, které dokáže růst spolu s naším zákazníkem a přizpůsobit se měnícím potřebám jeho podnikání.“ uvedl v souvislosti s podpisem implementační smlouvy Jozef Kováčik, ředitel společnosti InfoConsulting Czech.

soutez_casestudy

O společnosti InfoConsulting Czech

Společnost InfoConsulting Czech, která působí v České republice jako hlavní partner společnosti IFS, poskytuje komplexní dodávky švédského ERP systému IFS Applications. Od implementace přes špičkovou podporu až po kontinuální rozvoj podle potřeb zákazníka. Díky kombinaci špičkového produktu, týmu zkušených konzultantů a certifikovaných vývojářů, pomáhá firmám snížit výdaje a zajistit vyšší produktivitu i zisk. Více informací najdete na: www.infoconsulting.com/cs

Byl pro vás článek přínosný?