Hlavní navigace

Facebook rozšiřuje podporu API

8. 3. 2012

Sdílet

 Autor: © Facebook
Externí aplikace mohou při vkládání aktualizací nově zadávat i polohu a informace o přátelích.

Facebook ve středu oznámil, že rozšiřuje své programové rozhraní o další možnost aktualizací stránky Facebook Timeline pomocí externích aplikací.

 

Externí aplikace nyní mohou při vkládání fotografií, odkazů nebo aktualizací nastavit i polohu a informace o přátelích. Rozhraní API také rozšiřuje možnosti vkládání fotografií a videí do nového rozvržení stránek Timeline.


V příspěvku Alexe Wylera na blogu této sociální sítě toto rozšíření vysvětluje: „Nejzajímavější příspěvky se často týkají toho, kde právě jste, s kým tam jste a co se právě stalo.“ Nové rozhraní poskytne „vývojářům nástroje pro vytvoření robustnějších aplikací, které lidem pomůžou plnit jejich časovou osu podrobnějšími událostmi“ a ještě lépe tak dokumentovat jejich život online.


Pokud jste například v restauraci se svými přáteli a pokud vám chutná, můžete se nejen podělit o své dojmy, ale i uvést přesnou polohu restaurace a seznam přátel z Facebooku, kteří si pochutnali s vámi.

API Facebooku

CS24

Nová API využívají vlastní protokol Facebooku nazvaný OpenGraph, který umožňuje kromě polohy uvést i seznam přátel. U polohy je také možné doplnit zeměpisnou délku a šířku nebo vzdálenosti od různých míst. Aplikace může také uživatelům nabídnout možnost ochrany soukromí a určit, pro kterou skupinu uživatelů bude příspěvek dostupný.


Facebook také rozšířil možnosti vkládání fotografií z externích aplikací. Tyto fotografie nyní mohou být na časové ose uživatele zobrazeny v plné velikosti. Externí aplikace bude muset nejdříve požádat uživatele o povolení a teprve poté bude moci aktualizovat jeho stránku na Facebooku.

Byl pro vás článek přínosný?