Hlavní navigace

FBI může ovládat váš Android na dálku

5. 8. 2013

Sdílet

 Autor: © Gunnar Assmy - Fotolia.com
Americká FBI podle listu Wall Street Journal čím dál více využívá hackerské techniky k získávání informací o podezřelých. A divili byste se, co všechno dokáží.

I když FBI informace o svých schopnostech samozřejmě nezveřejňuje, list WSJ se dostal k novým soudním dokumentům, v nichž jsou některé praktiky detailně popsány. Pokud například nestačí standardní "napíchnutí" telefonu pomocí štěnice, FBI (po vydání soudního příkazu) použije proti lidem, kteří komunikují pouze přes dobře zabezpečené kanály, spyware. FBI si kód určený ke špehování vyvíjí v některých případech interně sama, jindy jej nakupuje od soukromých firem.

Americká federální policie například vlastní software, který umí na dálku aktivovat mikrofony na smartphonech a laptopech s Androidem. Google ani FBI nechtěli danou věc komentovat. Podle WSJ FBI vyvíjí hackerské nástroje již více než deset let a využívá je především k potírání organizovaného zločinu a terorismu. Zajímavé je, že FBI tyto nástroje nevyužívá k prošetřování hackerských kauz z obavy, že by informace o jejich fungování daný hacker zveřejnil.

 

Zdroj: Techspot

Byl pro vás článek přínosný?