Hlavní navigace

Fight Night Champion – Balboa hadr

3. 1. 2011

Sdílet

Do boxerského díla Fight Night se EA Sports po dvouleté pauze chystají přidat příběh podobný kariéře Rockyho, pojďte se tedy podívat, na co všechno se můžeme začít těšit.

Na prezentaci EA Sports v San Francisku, daleko za Velkou louží, jsme dostali možnost dozvědět se více o chystaném přídavku do série Fight Night. Přejděme tedy přímo k věci: Fight Night Champion bude vůbec prvním hra v rámci EA Sports, která ponese varovné označení M. Není tomu tak jen proto, že se objeví mnohem víc krve, ale zejména proto, že kariérní režim hráče vtělí do začínajícího boxera, kterého čeká skutečně tvrdý život. Prý se bude příběh inspirovat u veledíla jako je Rocky či dokumentární série ESPN, 30 for 30.

Kromě nově přidaného kariérního módu se dočkáme i hratelnostních změn. Konkrétně půjde o přepracování oblíbeného systému Total Punch Control, jenž se za své doby těšil z velké popularity – tvůrci se nicméně rozhodli mechanizmus změnit. Udělají tak proto, aby hráči nezneužívali relativně snadného pohybu pravým analogem proti směru hodinových ručiček. Tentokrát tedy půjde údery rozdávat mnohem jednodušeji, nehledě na to, jakou rukou či směrem.

Po vzoru úspěšného a nejnovějšího EA Sports MMA, ve Fight Night Champion bude možno dosáhnout knockoutu jedním šikovným a správně načasovaným úderem, což lze zahlédnout v profesionálním boxování vcelku často.“

Kromě ovládání se rovněž můžeme těšit na techniku, jíž říká šéf vývoje Brian Hayes „reflexivní boxování“. Blokování úderů a krytí půjde využívat hlavně ve spojení s protiútoky a úskoky, jelikož nikdo nechce hrát hru, v níž se každý bude jen krýt a nepůjde útočit. Ve výsledku by to mělo vypadat tak, že hráči zaměření hlavně na defenzívu se zvládnou krýt efektivněji než boxeři, kteří využívají spíše hrubou sílu.

Po vzoru úspěšného a nejnovějšího EA Sports MMA, ve Fight Night Champion bude možno dosáhnout knockoutu jedním šikovným a správně načasovaným úderem, což lze zahlédnout v profesionálním boxování vcelku často. Údery vyžadující dlouhý nápřah však naopak do profesionálních zápasů nepatří, proto se ani ve hře neobjeví.

soutez_casestudy

Fight Night Championship vyjde v březnu 2011, což dává vývojářům ještě trošku času k doladění herních mechanizmů a doplnění portfolia boxerů. Zatím jsme totiž viděli pouze boxery, jako je Manny Pacquiao či Miguel Cotto. Nedávno nicméně byly vypuštěny screenshoty, které najdete i výše v článku, na nichž jistě poznáte například Muhammada Aliho nebo Lennoxe Lewise. Uvidíme tedy, jak tato boxerská novinka dopadne: vychází na Xbox 360 a PlayStation 3, je tedy na co se těšit.

Byl pro vás článek přínosný?