Hlavní navigace

GFI KerioControl FWaaS – více než jen firewall jako služba

12. 12. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Populární produkt GFI KerioControl je řešení pro jednotnou správu hrozeb, určené pro malé a střední podniky (SMB), které hledají komplexní řešení svých bezpečnostních potřeb.

Důvěřují mu statisíce zákazníků po celém světě. S rostoucím počtem hrozeb, uživatelů a zařízení je velmi důležitá jednoduchost nasazení a snadnost správy.

Proto GFI představila model SaaS licencování svého řešení GFI KerioControl, který umožňuje MSP poskytovatelům nabízet službu Firewall as a Service (FWaaS). Nový SaaS licenční model rozšiřuje možnosti nasazení řešení GFI KerioControl, které dnes zahrnují softwarovou instalaci na vlastní hardware, instalaci na virtuální stroj či jako hardwarovou applianci GFI Software.

Hlavní výhodou FWaaS pro koncové zákazníky jsou především rychlé nasazení, snadná škálovatelnost a nízké náklady na vlastnictví ochrany firemní sítě. Služba nabízená MSP jim poskytne veškeré přínosy cloudového nasazení, jako je platba jen za skutečné využívání a vždy aktualizovaná verze bez potřeby vlastní údržby.

Co je GFI KerioControl FWaaS

GFI KerioControl FWaaS nabízí službu založenou na předplatném, která poskytuje sadu řešení pro ochranu sítí zákazníků s flexibilitou, podporou a možnostmi ideálními pro poskytovatele MSP. GFI KerioControl FWaaS zjednodušuje IT infrastrukturu prostřednictvím snadno spravovatelné, centralizované konzole, již lze přizpůsobit velikosti, konfiguraci, poptávce a bezpečnostním potřebám všech typů organizací.

Některé z klíčových funkcí, díky nimž je GFI KerioControl FWaaS skvělou volbou pro zabezpečení malých a středních podniků, jsou následující:

Firewall nové generace. Umožňuje organizacím bezpečně se připojit k internetu pomocí SPI, DPI, IDPS a všech dalších firewall technologií.

Systém detekce a prevence narušení. Automatická detekce a blokování podezřelých aktivit a neoprávněné přístupy pomocí pravidelně aktualizované databáze signatur.

Filtrování webu, obsahu a aplikací. Povolení, zákaz nebo omezení aplikací, webových stránek a dalších internetových služeb s okamžitým rozpoznáním tisíce aplikací a přes šest miliard webových stránek zařazených do více než 140 kategorií.

Antivirus na gateway. Ochrana prostředí před viry a malwarem z nejrůznějších komunikačních vektorů, jako jsou např. SMTP, FTP atd.

Vlastní VPN protokol a VPN klient. Bezpečné připojení vzdálených pracovníků klienta do sítě organizace nebo propojení poboček pomocí Kerio VPN. VPN klient je součástí předplatného, což zajišťuje robustní nabídku VPN pro vyšší bezpečnost.

Dvoufaktorová autentizace. Integrace vícevrstvé bezpečnostní komponenty do procesu ověřování uživatelů pro lepší ochranu přístupu k síti, nástrojům a službám.

Rychlejší identifikace hrozeb díky reportování aktivit. Podrobné reporty využití pomocí KerioControl Statistics a sdílení zjištěných údajů přímo se zákazníky (pokud je povoleno). Detailní poznatky o využití ke zpřesnění pravidel pro modelování provozu, sledování výkonnosti zaměstnanců, sledování aktivit jednotlivých uživatelů na internetu a v aplikacích, a další.

Centrální portál pro správu. Pomocí portálu MyKerio Cloud Portal lze spravovat více klientů s jedním nebo více nasazeními GFI KerioControl FWaaS z jednoho okna, uskutečnit bezdotykové nasazení a sdílet konfigurace mezi více zařízeními.

Výhody pro MSP

Poskytovatelům řízených služeb (MSP) nabízí FWaaS možnost oslovit širší okruh nových zákazníků, ale i dosavadní zákazníky s novou službou, a rozšířit tak své příjmy. Svým klientům pak mohou poskytnout garanci spolehlivé ochrany firemní sítě s podporou aktivního monitoringu, reportování, snadné správy aktualizací a nových verzí a technické podpory.  

CS24

SaaS verzí KerioControl vychází GFI Software vstříc požadavkům partnerů a zákazníků na současný trend přechodu na cloud. Stále více malých a středních společností čelí výzvám intenzivnějších kybernetických útoků a nedostatku vlastních IT odborníků a svěřuje se do rukou MSP partnerů. Jednou z klíčových bezpečnostních funkcí, kterou mohou s klidným svědomím provozovat u svých partnerů, se nyní stává i firewall.

.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku