Hlavní navigace

Google chystá vlastní tablet s OS Chrome

21. 8. 2010

Sdílet

Google chce v listopadu uvést vlastní tablet s novým operačním systémem Chrome, který by byl konkurencí k iPadu od Applu. Pokusí se tak napravit svůj neúspěch na poli mobilních zařízení, který je spojen s jeho vysoce propagovaným, avšak ne příliš populárním smartphonem Nexus One.

Podle reportu z technologického webu DownloadSquad by se tablet Googlu měl objevit na americkém trhu 26. listopadu, aby se podařilo využít zvýšenou předvánoční poptávku kupujících. Kdy by mohl být dostupný v dalších zemích není zatím jasné. Tablet byl již potvrzen např. americkým operátorem Verizon (i když původně nebylo jasné, zda přístroj nebude používat OS Android) a očekává se, že podobně jako v případě neúspěšného smartphonu Nexus One bude jeho výrobcem firma HTC. Experti předpokládají, že by měl disponovat multidotykovým displejem s rozlišením 1280x720 bodů, 2 GB RAM a SSD diskem s kapacitou 22 GB. Tablet Googlu s OS Chrome by měl obsahovat také Wi-Fi, Bluetooth, podporu 3G sítí, GPS modul a webovou kameru.

V souvislosti s pokračujícím vývojem OS Chrome také Google v uplynulém týdnu představil vývojářům preview webového obchodu s aplikacemi pro tento systém. Ti mohou nyní experimentovat s uploadingem a instalací aplikací jeho prostřednictvím. Funkční je již i systém plateb a autentizace uživatelů.

Byl pro vás článek přínosný?