Hlavní navigace

Google Cloud Connect: To nejlepší z Microsoft Office a Dokumentů Google

8. 4. 2013

Sdílet

 Autor: © daniilantiq2010 - Fotolia.com
Potřebujete mít svou práci vždy při ruce a užíváte kancelářské programy Microsoft Office?

Doplněk Google Cloud Connect umožňuje přenést některé výhody aplikace Dokumenty Google do známého prostředí programů Microsoft Office. Je dostupný zdarma a do sady Microsoft Office 2003, 2007 nebo 2010 ho velmi snadno nainstalujete v podobě panelu nástrojů.

Cloudové aplikace Google Apps pro firmy přispívají k efektivnější komunikaci mezi zaměstnanci a usnadňují týmovou práci. Například spolupracovníci, kteří se nacházejí na různých místech, mohou těžit z výhod cloudového uložení dokumentů, aniž by si museli komplikovaně zvykat na nový software.

Google Cloud Connect umožňuje synchronizaci dokumentů uložených na pevném disku s Dokumenty Google a jejich sdílení s dalšími uživateli. Každý synchronizovaný dokument získává unikátní URL adresu. Když ji zašlete kolegům, můžou si jediným kliknutím zobrazit dokument ve svém prohlížeči.

Díky tomuto doplňku je možné sdílet dokumenty s více uživateli. Vybrané kolegy stačí pouze označit jako editory a oni automaticky obdrží zprávu s informací, že s nimi někdo sdílí dokument. Zde si také můžou rozkliknout odkaz a otevřít si dokument v prohlížeči nebo si ho stáhnout na svůj disk a upravovat. Odpadá tak zdržení v podobě přeposílání jednotlivých souborů. Jeden dokument může upravovat i několik uživatelů najednou. Všechny změny provedené vašimi kolegy se synchronizují s dokumentem ve webovém úložišti a zobrazí se na vašem monitoru.

Dokumenty můžete upravovat on-line i off-line, všechny změny jsou synchronizovány ve chvíli opětovného připojení k internetu. Samozřejmostí je historie, která umožňuje kdykoliv se vrátit ke kterékoliv z předchozích verzí dokumentu.

Chcete se dozvědět víc o řešení, které zvýší produktivitu ve vaší firmě? Potřebujete snížit náklady na firemní informační technologie a jejich údržbu? Využijte chytré aplikace jako službu Google Apps s podporou Ness Technologies!

Byl pro vás článek přínosný?