Hlavní navigace

Google kvůli koronaviru pozastavil práce na novém Chromu

23. 3. 2020

Sdílet

 Autor: IDGNS
Google kvůli koronavirové pandemii pozastavil vydání nové verze prohlížeče Chrome i operačního systému Chrome OS. Kdy se k nim vrátí, firma neuvedla.

„Kvůli nutnosti přizpůsobit naše pracovní harmonogramy pozastavujeme vydání nových verzí Chromu a Chrome OS,“ uvedla firma v krátkém prohlášení. „Našim hlavním cílem je, aby nadále byly stabilní, bezpečné a spolehlivé pro každého, kdo na ně spoléhá. Prioritou pro nás jsou aktualizace související se zabezpečením, které se stanou součástí Chromu 80.“

Je evidentní, že „přizpůsobení pracovních harmonogramů“ je ovlivněno současnou pandemií, která vedla k restrikcím též v oblasti sanfranciské Bay Area, kde firma sídlí. Už 10. března kvůli nim Google nařídil svým americkým zaměstnancům, aby pracovali z domova.

CS24

Google s oznámením přišel 17. března, tedy den poté, co měl být vydán Chrome 81. Nový Chrome OS – rovněž s označením 81 – se měl objevit 24. března. Google tak pouze aktualizoval Chrome 80 na build 80.0.3987.149, opravující mimo jiné třináct bezpečnostních chyb. Devět jich bylo označeno druhým stupněm nebezpečnosti na čtyřstupňové škále.

Kdy bude mít Google kapacitu nové verze prohlížeče a operačního systému dodělat a vydat, neuvedl. Není ani jisté, jestli se omezení týkají též projektu Chromium. Pokud ano, znamenalo by to nemožnost pokračovat v práci nejen na Chromu, ale pravděpodobně také na Edgi od Microsoftu, který v nové verzi vychází také z Chromia.

Byl pro vás článek přínosný?