Hlavní navigace

Google rozšiřuje svoji sociální síť o sekci zábavy

12. 8. 2011

Sdílet

Jak se dalo předpokládat, i nová sociální síť Google+ bude obsahovat podobně jako Facebook herní sekci.

První hry jsou ovšem dostupné zatím jen vybraným uživatelům, což odpovídá celému přístupu Googlu k jeho nové síti Google+, jež je stále ve fázi opatrného testování a nejinak je tomu i s hrami. Postupně by ale v následujících dnech měli mít ke hrám přístup i další zájemci. Spuštěn byl současně i blog pro vývojáře her pro Google+ kde by se měly objevovat bližší informace o herním API Google+.

Google hry umístil do samostatné sekce, která je přístupná pomocí nově přidané ikony v horní částí obrazovky. Mezi první hry, které jsou na Google+ k dispozici, patří třeba Zynga Poker, Angry Birds, Dragon Age Legends, Edge World, Sudoku, Crime City, Diamond Dash či třeba Zombie Lane.

Doufejme, že se Google poučí z dřívějších chyb Facebooku a důkladně zajistí, aby hry třetích stran neměly přístup k citlivým datům uživatelů, které by pak mohly bez jejich vědomí odesílat dalším osobám. Více o této kauze Facebooku z loňského roku najdete v článku Facebook má další skandál, předával citlivá data uživatelů reklamním firmám.

Byl pro vás článek přínosný?