Hlavní navigace

Google se kvůli terorismu víc zaměří na YouTube

21. 6. 2017

Sdílet

 Autor: Fotolia © alexskopje
Po Facebooku také Google uvedl na pravou míru, jak chce ve virtuálním bojovat s šířením obsahu spjatého s terorismem.

Google veřejnosti představil čtyři základní opatření, mezi která spadá práce se sofistikovanějším softwarem, jenž dokáže obsah odhalit, ale také větší využití lidských zdrojů. Google terorismus označil za „útok na otevřenou společnost“, je proto podle něj nezbytné potlačovat jeho vliv.

Obsah spjatý s terorismem firma na síti potlačuje dlouhodobě, až události posledních měsíců ji ale prý přiměly uvědomit si, že v tomto směru nedělá dostatek. Vylepšit chce nyní především platformu YouTube a za tímto účelem hodlá Google

příloha_ovladnete_sva_data

  • více investovat do vývoje softwaru využívajícího strojové učení tak, aby snáz rozpoznal videa oslavující terorismus a násilí,
  • najmout více lidí, kteří by určovali škodlivosti těch videí, která software nedokáže dostatečně klasifikovat,
  • zaujmout tvrdší postoj vůči videím porušujícím pravidla YouTube,
  • rozšířit své aktivity proti radikalizaci.

Google se rovněž zavázal k větší spolupráci s Facebookem, Microsoftem a Twitterem za účelem vývoje technologií, které by mohly k boji s problematickým obsahem využívat i menší společnosti.

„Extremisté a teroristé hledají cesty, jak útočit a narušovat nejen naši bezpečnost, ale také hodnoty, které činí naši společnost otevřenou a svobodnou. To jim nesmíme dovolovat,“ uvedl Kent Walker nejvyšší právní zástupce Googlu.

Byl pro vás článek přínosný?