Hlavní navigace

Google vydá vlastní mapy pro iOS 6

30. 9. 2012

Sdílet

 Autor: © Scanrail - Fotolia.com
Po fiasku, které způsobila společnost Apple v souvislosti se změnou aplikcí pro mapy v iOS a následné omluvě Tima Cooka je jasné, že se uživatelé iPhonů, iPadů a iPodů budou poohlížet po nějaké alternativě. Na té podle The New York Times pracuje horlivě právě Google.

Po fiasku, které způsobila společnost Apple v souvislosti se změnou aplikcí pro mapy v iOS, a následné omluvě Tima Cooka je jasné, že se uživatelé iPhonů, iPadů a iPodů budou poohlížet po nějaké alternativě. Na té podle The New York Times pracuje horlivě právě Google.

Možná se celkem oprávněně ptáte, jak je možné, že Google neměl aplikaci již připravenou a optimalizovanou pro iOS 6. Údajně je to proto, že společnost Google neměla do poslední chvíle tušení o tom, že se Apple chystá jejich aplikaci nahradit. V Apple se také rozhodli příliš brzy a ukvapeně. Tim Cook se dokonce nechal slyšet, že než celou situaci napraví, bude nejlépe, když se uživatelé spolehnout na Bing Maps či Google Maps nebo mapy od Nokie.

Chybný krok Apple tak nahrává do karet Google, který má dost času mapy optimalizovat a ještě navíc přidat několik šikovných funckí z Google Earth, 3D mapy a podobně.

Byl pro vás článek přínosný?