Hlavní navigace

Hollywoodský obraz v obývacím pokoji

5. 2. 2020

Sdílet

 Autor: Panasonic
Panasonic představil televizor HZ2000 ve variantách s úhlopříčkou 65 a 55 palců

Nový televizor, jehož barevný výkon byl optimalizován předním hollywoodským expertem na zobrazení barev, přináší věrné barvy a lepší úroveň maximálního i průměrného jasu. 

Panasonic

HZ2000 je první OLED televizor, který podporuje jak formát Dolby Vision IQ, tak i Filmmaker Mode. Samozřejmostí je i podpora Dolby Vision, HDR10 + a HLG Photo, formátu statických snímků, který uvádí fotografii do světa HDR.

K podpoře Filmmaker Mode přidává nový televizor originální technologii inteligentního senzoru (Panasonic Intelligent Sensing), která dynamicky přizpůsobuje obraz na základě úrovně okolního světla. Tato funkce, která byla kalibrovaná ve spolupráci s hollywoodskými studii, zajistí vnímání barev a obrazu přesně podle představ autorů a diváci si tak mohou vychutnat HDR kvalitu obrazu na hollywoodské úrovni, ať už v tmavém či dobře osvětleném prostředí.

Dolby Vision IQ rozšiřuje výhody Dolby Vision za hranice HDR prostřednictvím inteligentní optimalizace diváckých zážitků z obrazu bez ohledu na okolní světlo nebo typ obsahu – to vše bez nutnosti brát do ruky dálkový ovladač.

Pro opravdové filmové nadšence a postprodukční partnery rozšiřuje Panasonic také jako první na světě možnosti kalibrace přidáním dvou přídavných kalibračních bodů na první úrovni signálu 0,5 % a 1,3 %. To umožňuje divákům ovládat přechod z černé s ještě vyšší úrovní přesnosti. Diváci poprvé na televizích od Panasonic mohou kalibrovat obsah v kvalitě Dolby Vision.

CS24

HZ2000 bude v roce 2020 jedním z mála televizorů, který podporuje Filmmaker Mode i Dolby Vision IQ. Filmmaker Mode, vyvinutý Aliancí UHD, umožňuje uživatelům vychutnat si obraz tak, jak to tvůrci zamýšleli, stisknutím jediného tlačítka na dálkovém ovladači. Když je tento režim aktivován, respektuje obnovovací kmitočet, poměr stran, barvu a kontrast obsahu a zároveň vypíná redukci šumu a automatické přiostření obrazu. O Filmmaker Mode se pochvalně vyjadřuje celá řada předních hollywoodských režisérů, včetně Christophera Nolana, Martina Scorseseho, Patty Jenkins, Ryana Cooglera, Paula Thomase Andersona a mnoha dalších.

Kromě toho Panasonic unikátně rozšiřuje schopnosti Filmmaker Mode v modelu HZ2000 o pokročilé snímání okolí a inteligentní úpravu obrazu podle úrovně okolního světla. Obsah v HDR kvalitě se může při sledování v jasně osvětlené místnosti jevit příliš tmavý, ale Filmmaker Mode s technologií Intelligent Sensing zajišťuje ideální obraz v tmavém i jasně osvětleném obývacím pokoji. To znamená, že divák uvidí všechny detaily, které má vidět, dokonce i během velmi tmavých scén. Aby bylo jisté, že bude obraz přesně takový, jaký ho tvůrci zamýšleli, inženýři společnosti Panasonic intenzivně spolupracovali se dvěma hollywoodskými studii, aby zajistili co nejlepší vnímání. Filmmaker Mode s inteligentním snímáním podporuje obsah v HDR10 +, HDR10, HLG a SDR.

Byl pro vás článek přínosný?