Hlavní navigace

Honor začal prodávat vynikající hodinky MagicWatch 2

27. 1. 2020

Sdílet

 Autor: Honor
Čínská značka mobilů Honor postavila existenci na výkonných mobilech za rozumnou cenu. Hodinky Honor MagicWatch 2 nejsou jiné. Mnoho funkcí, maximální výdrž a to vše za sympatickou cenu.

V hodinkách je čipset Kirin A1 a sází na inteligentní technologi monitorování zdraví a fitness režimů, možností nastavení vlastního vzhledu ciferníku a čtyři druhy řemínků.

Na rozdíl od levnějších sportovních náramků MagicWatch 2 umožňují díky telefonování prostřednictvím sluchátek nebo vestavěného reproduktoru a mikrofonu až do vzdálenosti 50 metrů od telefonu. Na displeji se také po propojení s telefonem zobrazí upozornění z SMS zpráv, e-mailů nebo kalendáře. K dispozici jsou i vestavěné aplikace včetně počasí, budíku, stopek, nalezení telefonu a mnoho jin

ých. MagicWatch 2 poskytují 4 GB interního úložiště, z toho 2 GB mohou být využity na ukládání hudby. Hodinky umí uložit a přehrát až 500 skladeb nebo streamovat hudbu přímo z chytrého telefonu. To vše za 4999 korun.

Hodinky podporují až 15 režimů cvičení včetně 8 outdoorových a 7 indoorových sportů od běhu venku, turistiky, cyklistiky, triatlonu  až po plavání, volný trénink nebo cvičení na veslovacím trenažéru. 

Kromě 15 fitness režimů nabízí chytré hodinky 13 profesionálních běžeckých režimů od začátečníka po profesionála. Nabízí totiž chytrého trenéra, který v reálném čase poskytuje rady na zlepšení výkonu. Fungují i ve vodě, sledují počty bazénů i šnorchlování v moři. Zvládnou také potápění až do hloubky 50 m a během plavání mohou sledovat srdeční rytmus, SWOLF, vzdálenost, spálené kalorie i rychlost.

Sledují a také diagnostikují šest běžných poruch spánku a zároveň poskytnou více než 200 doporučení na zlepšení jeho kvality. Hodinky rovněž monitorují úroveň stresu, kterou za pomocí dýchacích cvičení dovedou výrazně snížit. Sledují i tep srdce a upozorní, jakmile se hodnoty pohybují pod nebo nad normální úrovní. Všechny údaje o zdraví je možné synchronizovat s předem nainstalovanou aplikací Huawei Zdraví.

Hodinky mají 1,39“ Amoled dotykový displej s rozumným používáním mají vydržet až 14 dní na jedno nabití. Jsou k dispozici ve dvou velikostech, a to 42 mm a 46 mm.

V redakci už máme hodinky na testování a musím říct, že mě velmi překvapily. Po deseti dnech relativně intenzivního užívání, kdy sloužily i k 

telefonování nebo v noci jako svítilna a samozřejmě zobrazovaly všechny notifikace, zbývá baterii stále ještě 18 % energie. Je pravdou, že Always-On displej je vypnutý, protože při pokusu o jeho zapnutí hodinky varovaly, že se výdrž baterie zkrátí o polovinu.

Čitelnost displeje je vynikající, notifikace fungují dobře i s mobily jiných značek. Ovšem nedokáží zobrazit obsah e-mailu, jen jeho předmět, což pokládám za největší slabinu. Naopak super je režim hands free, třeba pro volání v autě nebo v momentě příchozího hovoru, kdy jste daleko od telefonu. Pozitivní je také jejich schopnost měřit a zaznamenat odpolední spánek, s čímž má řada chytrých náramkohodinek problém.

Z nadstandardních funkcí mají také třeba barometr, kompas nebo právě ta dechová cvičení. Honor také hodně spoléhá na různé trenéry, kteří by měli nositelům vylepšit sportovní výkony. K tomu jsem se ještě nedostal, ale je to v plánu. Aspoň tedy doufám.

 

soutez_casestudy

 

 

Byl pro vás článek přínosný?