Hlavní navigace

HTC a ČVUT vyhlašují soutěž ve tvorbě aplikací pro hendikepované

24. 9. 2011

Sdílet

 Autor: © Cozyta - Fotolia.com
Společnost HTC ve spolupráci s Českým vysokým učením technickým v Praze vyhlašuje grantovou soutěž, jejímž cílem je usnadnit život zdravotně postiženým prostřednictvím aplikace pro Android.

Soutěž je určena pro studenty Katedry počítačové grafiky a Interakce při ČVUT a jejím cílem je vytvořit volně dostupné a užitečné aplikace pro nevidomé či jinak hendikepované lidi, jež by jim dovedly pomoci v běžném životě a ulehčit řadu denních úkonů. Vyvíjené aplikace mají běžet na operačním systému Android od Googlu.

Pro autora aplikace s největším přínosem pro společnost je přichystána finanční odměna ve výši 10 000 Kč a tablet HTC Flyer. Společnost HTC tímto krokem navazuje na probíhající spolupráci s ČVUT, která byla oznámena v dubnu letošního roku. „V dalších letech plánujeme spolupráci s českými vysokými školami zintenzivnit a oslovit daleko větší počet studentů,“ uvádí v tiskovém prohlášení Kamil Vacek, ředitel českého zastoupení HTC

 

CS24

Mechanika soutěže

Jak již bylo předesláno, do grantové soutěže se mohou zapojit (bohužel) pouze studenti Katedry počítačové grafiky a Interakce při ČVUT, tedy předmětů NUR (Návrh uživatelských rozhraní) a PDA (Principy tvorby mobilních aplikací). Zájemci se u svých školitelů v určených termínech nahlásí a zvolí téma semestrální práce. Navrhovaná témata následně zástupci katedry a HTC posoudí z pohledu funkčnosti a následně schválí, upraví či zamítnou.

Finální podobu semestrální práce je student povinen odevzdat na přelomu listopadu a prosince letošního roku. Po celou dobu tvorby aplikace je možné konzultovat práci se zadavateli i se cvičícími. Po odevzdání a kontrole všech prací v soutěži, nezávislá komise složená ze zástupců ČVUT a HTC vybere tři nejlepší práce, které odmění.

Byl pro vás článek přínosný?