Hlavní navigace

HTC bude dále spolupracovat s Microsoftem, uvede nové smartphony s Windows Phone 8

21. 6. 2012

Sdílet

 Autor: Microsoft
HTC vidí budoucnost v novém mobilním OS Windows Phone 8. Doposud prodala na 40 milionů smartphonů běžících na WP a chystá se představit nové kousky.

Tchajwanský výrobce mobilních zařízení HTC poodhalil produktové plány s operačním systémem Windows Phone. „Od představení platformy Windows Phone v roce 2010 si HTC uvědomuje potenciál celého ekosystému, který Microsoft vyvinul. Jsem proto rád, že mohu potvrdit pokračování spolupráce a přislíbit uvedení nových modelů postavených na nové generaci této platformy do konce letošního roku," sdělil Peter Chou, CEO společnosti HTC.

Příslib další spolupráce společností HTC a Microsoft navazuje na dlouholetou tradici, která odstartovala v roce 2000 a vyústila ve více než 40 milionů prodaných kusů telefonů. Od uvedení platformy v roce 2010 navíc získal operační systém Windows Phone silnou vývojářskou základnu, která k dnešnímu dni vytvořila více než 100 000 aplikací dostupných v obchodě Marketplace.

Pokračování spolupráce komentoval také Terry Myerson, viceprezident divize Windows Phone ze společnosti Microsoft: “HTC je jedním z našich nejdůležitějších partnerů. Těšíme se proto na produktové novinky, které naše spolupráce na platformě Windows Phone 8 přinese.

I Microsoft vkládá do mobilního OS Windows Phone velké naděje. Během své včerejší konference pořádané v San Francisku představil novou verzi Windows Phone 8, která od předchozího Manga doznala výrazných změn. Windows Phone 8 staví na stejném jádru jako desktopová verze Windows 8, přináší podporu víceprocesorových systémů, podporu rozličných rozlišení displejů, technologii NFC, webový prohlížeč IE ve verzi 10, vylepšené mapy včetně navigace od Nokie a další funkce. Prohlédněte si také demonstrační video prezentující náhled na přebudované grafické uživatelské rozhraní.

 

soutez_casestudy

 

Zdroj: TZ HTC, Microsoft.com

Byl pro vás článek přínosný?