Hlavní navigace

HTC Gratia s Androidem 2.2

19. 10. 2010

Sdílet

Společnost HTC představila nový smartphone střední třídy HTC Gratia s 3,2“ displejem a hezkým designem, LED přisvětlení mu však chybí.

Po várce novinek s Windows Phone 7 HTC nezahálelo a vydalo nový model pro příznivce telefonů se systémem Android. HTC Gratia nabízí hezký design střední velikosti podobný modelu HD Mini (ten je ale s Windows Mobile), na první pohled však chybí přisvětlení u 5-mpix fotoaparátu. Je známo, že HTC často na LED přisvětlení „zapomíná“, není ale známo, zda z nedbalosti či zlomyslnosti. Optický joystick naštěstí nechybí.

3,2“ dotyková kapacitní obrazovka s příjemným poměrem stran 3:2 má rozlišení 320x480 bodů. Toto pro Android standardní rozlišení je velké plus proti HTC Wildfire s QVGA 320x240, který může mít právě kvůli rozlišení s některými aplikacemi potíže. Procesor Gratie je 600MHz Qualcomm, operační paměť RAM 384 MB, Gratia má i slot na microSD karty a samozřejmě Wi-Fi 802.11b/g připojení. Hmotnost novinky je 115 gramů.

Android verze 2.2 (Froyo) má uživatelské rozhraní HTC Sense, jak je u tohoto výrobce zvykem, a mezi dalšími vymoženostmi je akcelerometr, čili jinak senzor polohy, digitální kompas a detektor přiblížení, kdy se obrazovka automaticky vypne při telefonování, přítomný je i světelný senzor pro automatickou regulaci podsvícení.

HTC Gratia bude nabízena v černé, zelené a bílé a ačkoli konkrétní cena není známa, měl by model patřit mezi ty cenově dostupnější.

CS24

HTC Gratia

HTC Gratia

Byl pro vás článek přínosný?