Hlavní navigace

HTC kupuje společnost vyvíjející zálohovací služby

10. 8. 2011

Sdílet

 Autor:
HTC, výrobce chytrých telefonů, oznámil akvizici společnosti Dashwire. Chce se tak zaměřit na vylepšení cloudových zálohovacích a synchronizačních služeb pro mobilní zařízení.

HTC kupuje společnost vyvíjející zálohovací službyDashwire se stane dceřinou společnosti HTC, které plánuje použít novou technologii pro rozšíření cloudových služeb HTCSence.com. Bližší podmínky ani částka transakce společnosti nezveřejnily.

Dashwire vyvinul platformu, která umožňuje uživatelům zálohovat data z jejich telefonů v cloudu. Uživatelé pak mohou k datům, jako jsou kontakty, textové zprávy, kalendář, výpis volání, fotografie, videa a hlasová schránka, přistupovat z počítače.

Služba také umožňuje odesílat a přijímat zprávy, spravovat kontakty a zápisy do kalendáře a poslouchat hlasovou známku přímo prostřednictvím prohlížeče. Dashwire je užitečný především pro lidi, kteří si chtějí zálohovat data ze smartphonu pro případ jeho ztráty, odcizení nebo při pořízení nového telefonu.

Rezervováno pro Android?

Mezi podporované operační systémy patří OS od BlackBerry, Symbian a Windows Mobile. HTC službu integruje do svého rozhraní HTC Sence pro Android. Není však zřejmé, zda bude výrobce smartphonů dále podporovat všechny platformy.

soutez_casestudy

Dashwire doposud nabízel tuto službu ostatním firmám s možností rebrandování. Využíval ji tak např. Best Buy pod značkou M:IQ.

Zálohovat telefony v cloudu umožňuje také například Apple se svou službou iCloud.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?