Hlavní navigace

HTC nabízí zdarma Vive Sync pro vzdálenou spolupráci pomocí VR

6. 5. 2020

Sdílet

 Autor: HTC
Díky nové aplikaci získají firmy i jejich zaměstnanci možnost pořádat schůzky a prezentace ve virtuální realitě napříč kontinenty.

HTC nabídlo zdarma svou kooperační aplikaci HTC Vive Sync. Ta napomáhá s řešením situace, kdy se partneři a zaměstnanci nemohou vídat osobně a poskytuje jim možnost setkávání i spolupráce v prostředí virtuální reality. Aplikace tak zvyšuje produktivitu a zpříjemňuje komunikaci na velkou vzdálenost. To využijí nejen týmy z různých kontinentů, ale také zaměstnanci v domácích kancelářích či na cestách.

„Na rozdíl od jiných nástrojů nabízí VR schopnost propojit vzdálené týmy a zaměstnance podobně, jako kdyby se nacházeli ve stejné místnosti,“ řekl David Sapienza, AVP Content Development & Production v HTC VIVE. „Vive Sync zpřístupňuje kolegům i partnerům interakci ve sdíleném virtuálním prostoru, čímž zvyšuje jejich produktivitu a posiluje vztahy mezi jednotlivci. Častěji se nyní budeme setkávat s nutností práce na velkou vzdálenost v globálních týmech a VR je tím pravým řešením pro její rozvoj.“

Podle posledního průzkumu Gallupova institutu na téma „Stav amerických pracovních sil“ se stává z práce na dálku nová norma. Z výzkumu vyplývá, že 43 % zaměstnanců pracuje alespoň někdy odděleně od svého týmu a že 37 % pracovníků je ochotných pro možnost flexibilní časové doby a práce z domova změnit zaměstnání.

Studie společnosti Virgin Pulse s názvem „Průzkum pracovních spojení“ však zjistila, že lidé, kteří pracují na dálku trpí osamělostí, která je častou příčinou výpovědi. Celých 43 % dotázaných přitom sdělilo, že více společného času by jim pomohlo v budování hlubších vztahů v rámci týmu. I proto je HTC Vive Sync vhodným řešením, které umožní kolegům zůstat v blízkém kontaktu navzdory velké vzdálenosti a zvýší nejen produktivitu, ale podpoří i týmového ducha.

Díky integraci OneDrive mohou účastníci porady sdílet přímo ze svých serverů materiály jako videa, prezentace, ale i dvoj či trojrozměrné modely a vizualizace. Součástí aplikace je také trojrozměrné malování, které lze využít například ke komentářům ohledně sdílených prezentací nebo 3D modelů. Samozřejmostí je pak snadné pořizování screenshotů či převod zvukového záznamu na textové poznámky. Právě tyto vlastnosti umožní jednotlivým členům týmu plynule navázat na virtuální poradu hned poté, co skončí, a začít například plnit uložené úkoly.

soutez_casestudy

Jednoho setkání se může zúčastnit až 30 lidí, v aplikaci Vive Sync se mohou zaměstnanci setkávat na poradách a sdílet si mezi sebou různé materiály, diskutovat o problémech, a hlavně dělat týmová rozhodnutí v reálném čase.

Nechybí podpora snímání pohybu celého těla s pomocí HTC Vive Trackerů a dokonce ani integrace sledování pohybu očí, které nabízí HTC Vive Pro Eye. Účastníci se tak při setkáních mohou spolehnout nejen na verbální, ale i na nonverbální komunikaci.

Byl pro vás článek přínosný?