Hlavní navigace

Huawei P20 a Huawei P20 Pro

28. 3. 2018

Sdílet

 Autor: Huawei
Produktová řada Huawei P20 přináší vylepšené fotoaparáty, pokročilé funkce umělé inteligence a design ve třech barevných provedeních

Společnost Huawei představila prémiové smartphony Huawei P20 a Huawei P20 Pro. Obě novinky využívají vyspělou funkci umělé inteligence a model Huawei P20 Pro je vybaven unikátním trojitým fotoaparátem Leica.

Huawei

Řada Huawei P20 zahrnuje vyspělý fotoaparát s benefity umělé inteligence. Díky tomu se uživatelům nabízejí nové funkce, které vylepšují a zpříjemňují zážitek z focení smartphonem. Huawei P20 Pro se pyšní trojitým fotoaparátem Leica s dosud nejlepším rozlišením mezi smartphony – fotoaparát tvoří 40MPx RGB senzor, 20MPx monochromatický senzor a 8MPx senzor s teleobjektivem. Novinkou je také samostatný obrazový procesor (ISP) a citlivý snímač teploty barev pro věrnější barevnou reprodukci.

Huawei P20 je evolucí předchozích modelů – je osazen duálním fotoaparátem Leica s 12MPx snímačem a 20MPx monochromatickým snímačem. Díky tomu smartphone výrazně lépe fotí při zhoršených světelných podmínkách. Obě novinky disponují 24MPx selfie fotoaparátem s funkcí vylepšení vzhledu pomocí umělé inteligence a 3D osvětlením.

Huawei P20 Pro nabízí rovněž objektiv Leica VARIO-SUMMILUX s trojnásobným optickým zoomem (až složený 5násobný hybridní zoom) a 1/1.7 optický snímač (7.76mm x 5.82mm) pro zachycení fotografií za nízké úrovně osvětlení až do citlivosti ISO 102400.

Procesor Kirin 970 se specializovanou technologií Neural Processing Unit (NPU) umožňuje bezproblémové a pohodlné fotografování. Systém rozpoznávání prostředí a objektů dokáže díky umělé inteligenci identifikovat 19 různých situací a předmětů, k nimž automaticky přiřadí vhodné nastavení. Fotoaparát disponuje také 4D prediktivním zaostřováním, které i v pohybu zajišťuje přesné zachycení drobných detailů. Umělá inteligence si dokáže poradit také s kompozicí snímku – systém AI Assisted Composition uživateli navrhne ideální způsob snímání skupiny lidí nebo krajiny.

Další praktickou funkcí je Huawei AIS, tedy stabilizace obrazu řízená umělou inteligencí. S Huawei AIS lze bez potíží pořizovat kvalitní noční snímky bez nutnosti použití stativu. Zařízení z řady P20 navíc při natáčení videa podporují šestiosou stabilizaci a slow motion režim s 960 snímky za sekundu pro jasné a detailní záběry.

Smartphony jsou vybaveny displejem Huawei FullView (5,8" pro Huawei P20 a 6,1" pro Huawei P20 Pro) a vynikají ultratenkou konstrukcí. Velký displej je zasazen do těla se zaoblenými hranami, a tak se oba modely příjemně drží a pohodlně se s nimi fotí i pracuje.

Uživatelské prostředí EMUI 8.1, které je kompatibilní s umělou inteligencí, zahrnuje funkci Huawei Share 2.0 pro bezproblémové sdílení souborů mezi smartphony Huawei, počítači se systémem Windows i platformou Mac nebo funkci pro bezdrátové připojení k projektoru. Funkce Smart Screen zase zajistí rozdělení obrazovky pro souběžné používání dvou různých aplikací.

soutez_casestudy

Ceny a dostupnost

Smartphone Huawei P20 bude v ČR dostupný v barevných variantách Black, Midnight Blue a Pink Gold (černá, modrá a růžová) za doporučenou maloobchodní cenu 16 999 Kč, Huawei P20 Pro v barevných variantách Black, Midnight Blue a Twilight (černá, modrá a fialová) za 21 999 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?