Hlavní navigace

Huawei P40 lite cílí hlavně na mladé

11. 3. 2020

Sdílet

 Autor: Huawei
Smartphone nabízí systém čtyř zadních fotoaparátů, baterii s velkou kapacitou a vylepšený osmijádrový procesor Kirin 810. Do prodeje přijde 26. března, v předprodeji bude od 18.3. do 25.3. s dárkem v podobě Huawei Band 4.

Hlavní fotoaparát s rozlišením 48MP podporuje nejnovější technologii Huawei Multi-frame Fusion, která spojuje několika snímků pořízených v rychlém sledu. Ultraširokoúhlý objektiv s rozlišením 8MP nabízí zorné pole 120°, a je tak vhodný pro fotografie na šířku, fotografování architektury a také pro skupinové fotografie. Pro lepší detaily nabízí makro objektiv zachycení předmětů na vzdálenost čtyř cm. Systém fotoaparátů zahrnuje také objektiv pro efekt bokeh, který spolupracuje s umělou inteligencí a simuluje přirozenou mělkou hloubku ostrosti..

Systém quad-camera v Huawei P40 lite podporuje režim super night, který umožňuje uživatelům pořizovat noční fotografie bez stativu. Huawei P40 lite disponuje také systémem AI Video Editor, díky němuž lze k videím přidat hudbu na pozadí a oříznout záběr.

Čip Kirin 810 7nm použitý v Huawei P40 lite má ve srovnání s osminanometrovými čipy o 50 % vyšší hustotu tranzistoru, a nabízí tak o 20 % nižší spotřebu energie. Společně s plánováním AI na úrovni systému a osazením centrální procesorové jednotky (CPU) s osmi jádry a grafické procesorové jednotky (GPU) Mali-G52 MP6 má Huawei P40 lite silnou výpočetní kapacitu a zpracování grafických detailů.

Smartphone nabízí také vysokokapacitní baterii s kapacitou 4200 mAh a nabíjení SuperCharge o výkonu 40W. Na 70 % dobijete za pouhých 30 minut.

soutez_casestudy

Huawei P40 lite má displeje bez výřezu. Místo něj využívá průstřelu pro přední kameru, která je umístěna v levém horním rohu displeje. 6,4palcový displej Huawei Punch FullView podporuje rozlišení Full HD+ a široký barevný gamut s poměrem obrazovky k tělu 90,6 %.

Telefon běží na operačním systému Android 10 (HMS) s uživatelským rozhraním EMUI 10 a bude dostupný v barevném provedení Midnight Black (černá), Aurora Blue (modrozelená) a Sakura Pink (růžovomodrá). Huawei P40 lite bude k dispozici od 26. března za cenu 6 499 Kč, v předprodeji bude od 18.3. do 25.3. s dárkem v podobě Huawei Band 4.

Byl pro vás článek přínosný?