Hlavní navigace

IDC upravuje odhady prodaných tabletů

30. 9. 2012

Sdílet

 Autor: Microsoft
Analytická společnost navýšila původní odhady počtu prodaných tabletů pro letošní rok. Jaké jsou důvody a kolik se jich prodá víc?

Prodeje tabletů nakopnou v závěru roku mj. tablety s WindowsAčkoli napříč všemi regiony panuje ekonomicky nepříznivé podnebí, poptávka spotřebitelů po tabletech stále trhá rekordy.

Podle analytiků IDC největší zájem přijde v závěru roku z důvodu uvedení mnoha nových modelů nejen s operačním systémem Android, ale především Windows 8. iPad od Applu se bude prodávat stále velmi dobře a nadále zůstane jedničkou trhu.

V letošním roce se tedy prodá podle analytiků 117,1 milionu tabletů, přičemž původní odhady hovořily o 107,4 milionech kusů.

Podíl operačního systému iOS v letošním roce vzroste na 60 %. Android si připíše 35,3 % a Windows rovné 4 %. Do roku 2016 podíl iOS klesne na 58 %, Android si pohorší na 30,5 % a naopak podíl Windows se zvedne na 11 %, odhaduje IDC.

Pro příští rok 2013 analytici očekávají nárůst počtu prodaných tabletů na 165,9 milionu kusů a do roku 2016 se jejich počty zvednou na 261,4 milionu kusů.


Zdroj: IDC Worldwide Quarterly Tablet Tracker

Byl pro vás článek přínosný?