Hlavní navigace

Inovativní promítací řešení od Canonu

31. 1. 2012

Sdílet

 Autor: Canon
Společnost Canon představuje na veletrhu ISE v Amsterdamu nová řešení pro promítání, vyvinutá ve spolupráci s šesti partnery, včetně 4D simulace nebo mapování budov.

První novinkou je 4D simulátor od CL Corporation, který kombinuje 2 projektory Canon XEED WUX5000 v pasivní 3D konfiguraci s nevirtuálními efekty, jako jsou třeba hydraulicky ovládané sedačky nebo i voda.

Ve spolupráci se Sports Coach Systems vyvinula společnost Canon také reálný golfový simulátor, a to s využitím projektoru Canon SX80 Mark II a speciálních senzorů rychlosti a směru. Díky tomu zjistíte, jak na tom jste s tímto královským sportem, aniž byste museli do terénu.

Německá firma Urbanscreen a AV Stumpfl z Rakouska zase použijí dva projektory Canon XEED WUX4000 pro mapování budov, konkrétně megaprojekci z Leopoldova muzea ve Vídni. Projekce bude kopií oslav 10. výročí muzea.

Čtvrtou technologií je tzv. mediální zeď. Tu představí Canon ve spolupráci s britskou společností Antycip Simulation. Mediální zeď je řešení s ultrakrátkou projekční vzdáleností 32 cm, ze které lze promítat velké obrazy. Toto řešení se dá využít zejména v reklamě.

CS24

3D Perception zase nakombinuje 2 projektory Canon XEED WUX5000 s novinkou mezi obrazovými procesory řady MegaWall a vytvoří panoramatické zobrazení, vhodné například do zasedacích místností.

Poslední novinku, AcuScreenPRO, představí Canon ve spolupráci s  Larivière GmbH z Německa. Firmy využijí kalibrační systém DICOM i pro lékařské projektory řady XEED. Díky systému získají specialisté detailní černobílé rentgenové snímky, a to nejen v perfektních podmínkách.

Byl pro vás článek přínosný?