Hlavní navigace

Uživatelé Maců tu funkci znají už roky. Aplikace od Intelu by ji měla přinést i do Windows

28. 9. 2022

Sdílet

 Autor: Intel
Nové počítače s procesorem značky Intel získají brzy funkci, kterou počítače od firmy Apple mají už roky. Jde o možnost posílat textové zprávy nebo přijímat hovory a odesílat soubory do jejich mobilních telefonů. A bude jedno, zda jde o iPhone nebo přístroj se systémem Android.

Lepší propojení má zajistit aplikace od Intelu s názvem Unison. Ta má po jednoduchém spárování s mobilním telefonem kopírovat jeho čtyři klíčové funkce. Konkrétně jde o možnost přijímat a uskutečňovat hovory, sdílení fotografií a souborů (fotografie pořízené telefonem se zobrazí ve zvláštní galerii Unison v počítači), přijímání a odesílání textových zpráv a zobrazování oznámení, která dojdou na mobilní telefon.

Podle Joshe Newmana, viceprezidenta společnosti Intel pro mobilní inovace, bude aplikace fungovat se systémem iOS i s Androidem. „Uživatelé s počítači se systémem Windows budou moci využívat jakýkoli mobilní telefony, na systému nebude záležet,“ dodal Newman.

CS24

Jak přesně bude aplikace fungovat a zda bude skutečně úplně stejná pro Android i iOS, ale zcela jasné není. Newman pro server The Verge připustil, že mezi systémy budou „drobné rozdíly“. Uživatelé iPhonu zřejmě nebudou mít přístup k některým pokročilejším funkcím nové aplikace.

Není také jasné, jak rychle se aplikace v nových počítačích rozšíří. Podle serveru Windows Central bude aplikace uvedena na nových noteboocích s nálepkou Intel Evo od výrobců Acer, HP a Lenovo. Na další stroje by se měla rozšířit až příští rok.

Byl pro vás článek přínosný?