Hlavní navigace

Intelu unikly informace o nových procesorech Core

15. 9. 2022

Sdílet

 Autor: Intel
Venku je pár detailů o nových procesorech Raptor Lake. Objevily se přímo na webu firmy.

Tohle je zvláštní. Intelu z jeho vlastního webu nešťastně unikly specifikace procesorů Raptor Lake. Alespoň část z nich. Třináctá generace procesorů Core zahrnuje dle propagačních materiálů zveřejněných na kanadském webu Intelu modely Core i5–13600K, i7–13700K a Core i9–13900K.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

A přestože šlo o únik nejspíš nedbalý, je jasné, že jak AMD tak Intel napínají veškeré síly k tomu, aby své nové produkty mohli na konci měsíce představit. Intel by tak měl oficiálně učinit 27. září na konferenci Intel Innovation, tedy v ten samý den, kdy se očekává též uvedení konkurenčního Ryzenu 7000. Je však klidně možné, že obě firmy nechávají některé informace „uniknout“ záměrně, aby zvýšily očekávání.

Mimochodem, Intel tento týden sezval novináře do své izraelské továrny v Haifě, kde některé detaily třinácté generace Core procesorů představil oficiálně, včetně informace, že poběží na frekvenci 6 GHz a oproti předchozí generaci zaručí navýšení výkonu až o 41 %.

soutez_casestudy

Kupte si Intel, levnější už nebude. Naopak bude zdražovat Přečtěte si také:

Kupte si Intel, levnější už nebude. Naopak bude zdražovat

Co jsme se tedy díky aktuálním leakům vlastně dozvěděli nového? Core i9–13900K nabídne frekvenci až 5,3 GHz (16 jader / 24 vláken), Core i5–13600K až 5,1 GHz (14 jader / 20 vláken) a Core i5–13600K až 5,1 GHz (14 jader / 20 vláken); připomeňme, že třináctá generace stejně jako to předchozí bude stavět kombinaci na efficiency a performance jader. Z nichž první jsou určena pro „každodenní“ úlohy, ta druhá zase pro ty vyžadující maximální výkon.

Strategie postupného uvolňování dílčích informací o nových produktech není ničím novým, Intel ji aplikoval i při zveřejňování podrobností o svých nových grafických kartách Arc. Nebude tak nic nečekaného, pokud se před koncem měsíce ještě nějakých „leaků“ dočkáme.

Byl pro vás článek přínosný?