Hlavní navigace

Internet Explorer přejde na tiché aktualizace

16. 12. 2011

Sdílet

Stejně jako Chrome nebo Firefox, také prohlížeč od Microsoftu se již uživatele nebude ptát na to, zda souhlasí s instalací aktualizací.

Microsoft chce systém tichých aktualizací v IE spustit v průběhu příštího měsíce. Pro uživatele Internet Exploreru na operačním systému Windows XP to znamená, že pokud v současné době stále používají IE6 nebo IE7, v lednu se jejich prohlížeč automaticky aktualizuje na verzi IE8. Uživatelé systémů Windows 7 a Vista se zase dočkají přechodu na IE9.

Až dosud byl uživatel na dostupnou aktualizaci vždy upozorněn a byl po něm vyžadován souhlas s její instalací. Microsoftu se však zřejmě zalíbil model, s kterým jako první přišel Google ve svém prohlížeči Chrome a který hodlá v blízké době zavést také Mozilla počínaje verzí Firefox 10. Společnost chce nový systém nejprve otestovat na zákaznících v Austrálii a Brazílii a postupně jej rozšiřovat na další trhy.

Na rozdíl od aktualizačních systémů v Chromu a Firefoxu však Microsoft nechce k instalaci updatů nikoho nutit. Každý si bude moci sám vybrat, zda tiché aktualizace bude používat nebo ne. To je dobrá zpráva pro velké množství firemních uživatelů, pro něž jsou starší verze jako třeba IE6 stále velmi důležité. Microsoft má v plánu v tichosti upgradovat pouze prohlížeče těch uživatelů, kteří již používají tiché aktualizace distribuované  prostřednictvím služby Windows Update. Stejně tak nebudou tiché aktualizace nabízeny těm uživatelům, kteří někdy v minulosti přechod na IE8 či IE9 odmítli.

Byl pro vás článek přínosný?