Hlavní navigace

Iomega Mac Companion: externí jablečný společník

26. 8. 2011

Sdílet

 Autor:
Vysokokapacitní pevný disk Iomega Mac Companion Hard Drive, určený pro počítače se systémem Mac, dostal do vínku rovněž nabíjecí port pro iPad, iPhone a iPod. Nabídne také různá počítačová rozhraní pro připojení periferních zařízení jako tiskárna či další externí úložiště.

Iomega Mac Companion Hard Drive, nabízený s 2TB a 3TB kapacitou, používá 3,5palcový pevný disk pracující na 7 200 otáčkách za minutu, který je díky naformátování na souborový systém HFS+ ihned po vybalení kompatibilní s počítači Mac. Díky stylovému provedení jej lze navíc umístit na základnu počítače Apple iMac nebo monitor Apple. Majitelé zařízení značky Apple zvláště ocení vestavěný nabíjecí USB port pro iPad, iPhone a iPod (přenosné produkty Apple jsou prodávány samostatně), jež poskytuje nabíjecí proud 2,1 A.

Tento stylový disk zprostředkuje rovněž připojení periferních zařízení k počítači Apple iMac. Nabízí dva porty FireWire 800, jeden port USB 2.0 a dvouportový integrovaný rozbočovač USB 2.0, který umožňuje připojení zařízení jako je tiskárna či další externí úložiště. Součástí balení Mac Companion Hard Drive je kabel FireWire 800, redukce FireWire 400-800 a kabel USB 2.0, všechny v bílé barvě.

 

Ukazatel kapacity pak ukazuje, přibližně kolik z celkového úložného prostoru disku již bylo zaplněno soubory, a to prostřednictvím čtyř LED indikátorů na čelní straně disku:

  • 4 LED indikátory svítí bíle: je použito méně než 20 % kapacity
  • 3 LED indikátory svítí bíle: je použito 20-40 % kapacity
  • 2 LED indikátory svítí bíle: je použito 40-60 % kapacity
  • 1 LED indikátor svítí bíle: je použito 60-80 % kapacity
  • 1 LED indikátor svítí červeně: je použito více než 80 % kapacity

 

Majitelé nového disku Iomega Mac Companion Hard Drive se svým zařízením také obdrží sadu softwarových řešení:

soutez_casestudy

  • Iomega QuikProtect pro snadné plánované zálohování na úrovni souborů
  • MozyHome Online Backup pro bezplatné online zálohování až 2 GB dat
  • Bezplatné 12měsíční předplatné softwaru Trend Smart Surfing for Mac, který se postará o bezpečné nakupování, online bankovnictví a procházení webu bez rizika ohrožení identity či důvěrných informací

 

Iomega Mac Companion Hard Drive je celosvětově nabízen ve dvou variantách s odlišnou kapacitou: 2TB model za doporučenou maloobchodní cenu 5 490 Kč a 3TB model za 8 290 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?